Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Samenwerking


Laatst had ik een intake bij mensen thuis. Althans, dat stond zo gepland. We hadden al 15 minuten aan de telefoon gezeten en ze wilden graag een kennismakingsgesprek. Ook wilden ze met mij brainstormen over de openingsdans en tijdens de intake laat ik vaak ook eerder werk zien. Leuk! Bij mensen thuis afspreken doe ik niet zo vaak, dat was dus een extra service vanuit mijn kant. Het enige was dat ik vooraf een factuurtje stuurde. Er werd immers ook een uur van mijn tijd gevraagd (meer, want reistijd nog niet meegerekend) en ik neem mijn expertise en creativiteit ook mee. Nu reken ik voor de intake echt niet de hoofdprijs. We gaan immers nog niet dansen, alleen praten. Maar ik vind wel ‘boter bij de vis’. Maar zij wilden alleen achteraf betalen. Het argument was; ‘We hebben je nog nooit gezien.’ Daar heb ik over nagedacht, maar dat ik vind ‘t eerlijk gezegd geen argument in deze tijd met Google en internet. Ik ben overal vindbaar, ik heb een website, een KVK-nummer, ik zit op elk social media kanaal (openbaar) en veel klanten hebben mij daarop -overigens geheel belangeloos- aanbevolen. Bovendien hadden we elkaar al gesproken. Lijkt mij dat ik dan gewoon besta, vindbaar ben en- niet geheel onbelangrijk- geloofwaardig! Laatst hoorde ik weer over neprecensies op internet. Ik heb geen enkele neprecensie. Mijn testimonials op mijn site zijn met namen en foto’s geplaatst. Wat zou dan een angst kunnen zijn? Dat ik niet kom opdagen? Dat zou wel heel slecht zijn voor mijn naam en reputatie. En ik wil de opdracht toch? Het bedrag was zo klein dat ze ook niet zouden kunnen zeggen: ’Ze ging ermee vandoor.’ Ik weet dat er concurrenten zijn die intakes en proeflessen gratis aanbieden. Maar komen die uit het professionele circuit? Ik weet wat ik te bieden heb en daar hangt een prijskaartje aan. (Overigens valt dat ook wel weer mee, hoorde ik laatst van een weddingplanner). Maar ik vond het wantrouwen sowieso geen goede basis voor een prettige samenwerking. Ik kan het andersom namelijk ook zeggen… Wat als ze achteraf niet gaan betalen en met al mijn goede ideeën & advies naar een ander gaan? Of wat als ze niet komen opdagen, terwijl ik een studio heb afgehuurd om te oefenen? Gelukkig hebben inmiddels een aantal gemotiveerde bruidsparen zich bij mij gemeld, waarbij dit totaal geen issue is. Zeker, vertrouwen is de basis- bij alles- maar dat geldt wel twee kanten op. Alleen dan kan er iets moois ontstaan...

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.