Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest!

Hey, Mister, DJ,


Met veel plezier heb ik afgelopen tijd dansles mogen geven aan bruidsparen. Het kwam wat laat op gang, later dan normaal, maar het is een fantastisch jaar. Zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet, mooie dansen gemaakt en prachtig beeldmateriaal ontvangen. Ik overleg ook altijd wat er moet gebeuren m.b.t. de voorbereidingen. Zo ook wat besproken moet worden met bruidspersoneel, locatie en dj. Wat betreft de laatste groep…ik krijg best wel wat klachten van bruidsparen. Ik krijg terug dat de dj de muziek te vroeg start(te), niet weet om welke versie het gaat of geen mix wilt maken (zelfs niet als er vooraf wordt betaald). Terwijl het z'n vak is. Dan kun je tegen mij zeggen ‘Dat kun jij toch ook doen!’ Maar muziek is een ander vak dan dans. Bovendien heb ik niet de juiste apparatuur of het klinkt niet professioneel genoeg. En heel eerlijk gezegd vind ik 't ook niet mijn verantwoordelijkheid. Ik heb wel de nodige contacten hoor, maar gelukkig doen de meeste dj’s niet zo moeilijk richting bruidsparen. Het meest opvallende wat ik (terug)zag in een filmpje was dat de dj, voorafgaand aan de openingsdans, aan het bruidspaar vroeg of ze zenuwachtig waren. Terwijl de gasten eromheen stonden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik kom zelf uit de wereld van de performing arts, maar dan meer de show en entertainment kant. En ik kan mij niet voorstellen dat deze vraag door de microfoon aan performers wordt gesteld, terwijl het publiek al in de zaal zit. En om ook nog eens te benadrukken wat al voor te stellen is, vind ik ook niet echt heel handig en zelf(s) onprofessioneel. Zenuwen horen er nu eenmaal een beetje bij. 'Maakt' je ook scherp en geconcentreerd. Betekent ook dat je het belangrijk vindt en dat je het goed wilt doen en mooi wilt uitvoeren. Maar geven ook 'vlinders' enthousiasme of energie. Professionals kunnen 't ook nog voelen. Dit was trouwens niet de eerste de beste. Bruidsparen betalen een hoop geld voor het huwelijksfeest. Dus, Hey... ‘DJ’... iets meer luisteren, iets meer service bieden en een iets professioneler aanpak misschien? Zodat we er allemaal een mooi moment van kunnen maken. Het feest kan maar 1 keer starten met een openingsdans. 1 Dans, 1 kans. Voor de duidelijkheid, deze klachten gaan natuurlijk niet over alle dj's!

 

Recente berichten


Feest en dans 05 juni 2024
Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.