FAQ


Hieronder de meestgestelde vragen. Hopelijk neem ik hiermee al een hoop onduidelijkheid weg. Maar als er meer vragen zijn, mail dan gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar vinden de lessen plaats?
Lessen vinden plaats in Amsterdam, op verschillende locaties.

Is een kennismakingsgesprek vrijblijvend/kosteloos?
Een kennismakingsgesprek bij BeautyenBeweging is een adviesgesprek. Voor het gesprek van een uur wordt € 50 in rekening gebracht. Het vindt plaats in Amstelveen en is alleen mogelijk minimaal 3 maanden voor de grote dag. Uiteraard beslissen jullie na ontvangst van de offerte of jullie danslessen willen boeken bij BeautyenBeweging. Bij minder dan 5 lessen kan een telefonische intake van ongeveer 10 minuten worden geboekt. Dit is kosteloos. Kom je voor personal dance training, dan boek je eerst een privé dansles van een uur, om te proberen. Dit is €75 excl. studiokosten. Daarna praten we verder.

Hoe lang duurt een les?
Een les/lesuur is een (klok)uur. Overigens komen jullie van van buiten de regio, dan kunnen jullie 1,5 uur boeken. Dit wordt wel gerekend als 1,5e les.

Is de oefenlocatie bereikbaar met auto?
Ja, maar soms wel betaald parkeren. Ook zijn de studio's goed bereikbaar met OV.

Kunnen lessen uitlopen?
Lessen kunnen niet uitlopen. Er wordt aangeraden 10 minuten voor de les aanwezig te zijn. BeautyenBeweging kan helaas geen rekening houden met vertraging onderweg.

Kan ik 3 weken van tevoren nog lessen boeken?
Jazeker, mits de agenda dit toelaat.

Kan ik ook in het weekend lessen boeken?
Ja, danslessen kunnen worden geboekt op zaterdag en zondag, overdag. Doordeweeks kan overdag of begin van de avond. Wel zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van de studio's.

Mag ik lessen afzeggen?
Je mag de les, mits op tijd, verzetten. Er zijn wel kosten aan verbonden, ivm reservering zaal en voorbereiding (o.a.).

Hoeveel lessen moet ik minimaal afnemen voor een toonbaar resultaat/dans?
Minimaal 3. E.e.a. is afhankelijk van o.a. danservaring. Ook krijgen jullie 'huiswerk' mee. De meeste mensen boeken 4 tot 5 uur. Jullie kunnen gaandeweg nog extra lesuren boeken. Deze extra lessen kunnen ook vrijblijvend in optie gezet worden.

Is danservaring een vereiste?
Nee. Wel wordt aangeraden (veel) te oefenen thuis!

Wat zijn de kosten?
€ 80 Per uur voor de privé dansles (kom je alleen- ovv personal dance training- is het € 75 per uur.) De studiokosten zijn € 40 per uur. Voor de choreografie voor de openingsdans wordt eenmalig € 75 in rekening gebracht.

Heb je voorbeelden van je werk?
Deze laat ik zien tijdens de intake, maar hier is 1 voorbeeld: Openingsdans BeautyenBeweging

Kiest BeautyenBeweging de muziek uit?
Nee, jullie kiezen de muziek uit voor de openingsdans. BeautyenBeweging adviseert wel, indien gewenst. Misschien kunnen jullie de Dj vragen een eventuele muziekmix te maken? BeautyenBeweging heeft ook contacten in de muziekwereld.

Kunnen we jou ook ergens zien dansen?
Jazeker. Zie: https://linktr.ee/DancerAnne

Dancer Anne M2 BeautyenBeweging
Allround, afgestudeerd, gediplomeerd.

Wat wordt bedoeld met gediplomeerd?
Dansen is in Nederland nog steeds een vrij beroep. Helaas geldt dit voor lesgeven in dans ook! Met gediplomeerd wordt in dit geval bedoeld, een dansdocent die is afgestudeerd aan een hbo- dansopleiding.

Dansdocent-BeautyenBeweging

Geaccrediteerd en dus erkend. Op deze hbo- dansopleiding worden dansers en dansdocenten in 4 jaar tijd met een dagelijkse training van onder andere klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, show-musicaldans, tapdance en streetdance getest in vaardigheid, kennis, kunde, maar ook in/op techniek-> fysiek, artistiek & discipline. Voor de docentenrichting zijn onder andere vakken als anatomie, methodiek, analyse, dansgeschiedenis en muziek verplicht. Bovendien is er een zeer strenge selectieprocedure voorafgaand aan de studie.

De dansdocent van BeautyenBeweging is in het bezit van twee hbo-diploma's en is tevens afgestudeerd met 3 extra specialisaties waaronder acteren. Zij is bevoegd om les te geven in dans. Ook heeft zij jarenlange ervaring opgedaan als danseres/ dance captain bij televisie (EU) en in het theater (NL en NYC). Tevens gaf zij les op/aan erkende hbo- en mbo dansopleidingen, richting dans, musical en docent. Zij gaat de laatste jaren regelmatig naar Den Haag om te spreken met OCW & VWS over oa de veiligheid binnen het dansonderwijs en in de danswereld.

Je hebt recht om te weten van wie je les krijgt. Vraag naar de achtergrond van je dansdocent!

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.