Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest!

Zelf


Er is de laatste tijd een nieuwe vorm van oefenen voor de openingsdans ontstaan. Bruidsparen halen zelf een choreografie van internet af. Er staat veel op YouTube en Instagram bijvoorbeeld. Vaak met uitleg en tutorials erbij. Dan komen bruidsparen pas bij mij als ze zelf al veel en vaak hebben geoefend. En de choreografie/wedding dance bijna helemaal kennen. (Of in ieder geval voor 80%). Dan hoef ik alleen nog maar te perfectioneren en het mooier te maken. Bijkomend voordeel is dan dat het hele pakket goedkoper wordt. Zij betalen mij dan niet meer voor de choreografie, alleen voor de privé danslessen en de studiohuur. Het is hard werken, ook voor mij omdat de koppels vrij laat bij mij komen. Maar …het werkt (:) Ik kreeg net ook weer zo’n mooie foto terug van een gelukkig bruidspaar, dansend met een lift (!) op hun huwelijksfeest. Zie hieronder. Wauw. Daar word ik echt heel blij van. Echter, er zijn ook een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij deze keuze en manier van werken: Afleren is soms zelfs nog moeilijker dan aanleren, weet ik uit ervaring. Dat klinkt gek, maar als je het al zo vaak hebt gedaan en het moet dan toch ’anders’ bijvoorbeeld muzikaal, dan gaat daar wel werk in zitten. Soms moet je een stap terug doen om vooruit te kunnen, zeg maar. Ook kan de dans een beetje rommelig/slordig overkomen. Ongeveer is namelijk niet hetzelfde als precies. Sommige bewegingen worden wel gedaan, maar niet zo bewust zeg maar. Technisch goed uitvoeren van een dans, daar heb je toch echt een gediplomeerd dansdocent bij nodig. Dansen is sowieso een risicovolle bezigheid en al helemaal als je zelf ‘maar wat doet’. Dan kun je al snel een blessure oplopen. Daarnaast komt er nog bij dat mensen vaak de eerste stapjes hebben overgeslagen en dus is de basis een beetje onzeker, wankel soms. Ten slotte, als je laat begint dan mis je toch ook wel hele belangrijke tips en goede begeleiding, ook tussendoor. Het bruidspaar hieronder heeft veel talent, veel mee en heeft er toch ook tijd in zitten. Ik ken nu al 2 voorbeelden, waarbij het goed is gelukt. Maar jullie kennen jezelf het beste. Kies vooral wat bij je past. Nogmaals, het is te doen maar je moet er goed over nadenken. 1 Bruiloft, 1 feest, 1 dans, 1 kans. That’s it.

BeautyenBeweging-eindlift

Voor de goede orde, wij delen geen choreografieën (meer) op internet. Wij willen het persoonlijk, bijzonder en uniek houden.

Recente berichten


Feest en dans 05 juni 2024
Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.