Donderdag 23 Mei 2019

En toen wonnen we weer eens het songfestival. En dat na 44 jaar. Wat een geweldige avond! En wat een terechte winnaar is Duncan. Met een prachtige performance van een gevoelig lied. Misschien bij de halve finale nog een ietwat onzeker begin (hoewel hij vet won) maar in de finale heel stevig en zeker neergezet. En dan ook nog zo bescheiden zijn, als artiest. Laat dat een voorbeeld zijn voor anderen. Hoe terecht dat deze jongen is gestuurd en ons land mocht vertegenwoordigen op zo’n internationaal podium. Je kunt wel bekende mensen sturen (‘wereldberoemd in Nederland’) maar je kunt nog beter mensen sturen die bekend worden, omdat ze iets kunnen. Deze jongen is muzikaal èn geschoold. Hij heeft dus talent, maar ook techniek en de nodige uren erin zitten. Ik heb altijd in de kunstvakopleidingen (Hbo) in ons land geloofd. Daar wordt je tenminste opgeleid tot iets en dan ook nog eens door de betere docenten. Techniek is immers net zo belangrijk als talent. Er zijn natuurlijk ook mensen die hun scholing ergens anders vandaan halen (kan ook) en er zijn ook uitzonderlijke talenten- hoewel ‘t laatste meer uitzondering is dan regel- maar geloof mij, ook zij oefenen. Toch kun je dan nog beter een erkende opleiding volgen voor een stevige basis, want er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een liedje (na)zingen. Eerst bekend zijn (van?) en dan in 3 maanden leren ‘dansen’ of ‘zingen’ daar geloof ik eigenlijk niet zo in. Tuurlijk, je kunt heel veel leren in 3 maanden, zeker! (Ik leer mensen al veel in 3 uur (:)) Maar tot professional…? En kun nagaan wat je kunt leren in 4 jaar! Gefeliciteerd Duncan, je hebt ons weer op de kaart gezet! Het is je gegund.

Zondag 05 Mei 2019

Dat is nog eens een leuk cadeau! Een secret wellness midden in de bossen. Maw een privésauna in Oost-Nederland. Heerlijk voor/met z’n 2. En dan kun je ook nog het romantische arrangement kiezen met… rozenblaadjes, kaarsjes, wijn, chocola (veel  chocola) en een heerlijk ontbijt de volgende dag. 

Lees meer

Maandag 22 Apri 2019

Toen ik vroeger voor ‘t eerst naar een concert ging in de Kuip in Rotterdam en Madonna ‘live’ on stage zag, was ik zo verheugd dat ik ter plekke bijna moest huilen. Ik was nog geen 18, maar ging met een paar vriendinnen met de trein en mijn vader kwam ons na het concert ophalen op het station. Verkleed als Madonna (niet te, want dat mocht niet van mijn moeder) ging ik erheen. Ik stond

Lees meer

Zaterdag 06 Apri 2019

Als wij weer eens iemand in de (halve) finale van een talentenjacht op Tv voorbij zien komen of zelfs zien winnen dan zeggen we: 'Die komt bij ons vandaan!’ En met ons bedoel ik: de afgestudeerden van de Dansacademie (Hbo)*. Zelf studeerde ik in ’98 af in 2 richtingen met 3 extra specialisaties, maar ik heb er ook t/m 2006 les gegeven

Lees meer

Zondag 24 Maart 2019

Laatst was ik bij een etentje en hoorde ik dat de meeste lessen op muziek in de sportschool niet altijd te volgen zijn. Of het nu Zumba is, of Body…(vul maar in), of iets anders. Het zou juist toegankelijk moeten zijn, maar het lijkt erop dat iedereen (behalve de nieuwkomer) de routine al (lang) kent.

Lees meer

Recente berichten


Song 23 mei 2019
Secret 05 mei 2019
Energie 22 april 2019
Zing en Dans 06 april 2019
Tempo 24 maart 2019
Recensies 09 maart 2019
Danslessen voor kids 24 februari 2019
Klantrelatie 03 februari 2019
Publiek 20 januari 2019
Krakau 05 januari 2019