Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Zaterdag 30 April 2022

Ik heb zo’n mooi ballet gezien 2 weken geleden. Het was ook nog onze anniversary. (‘Anne’versary zeg ik altijd). Raymonda van het Nationale ballet met in de hoofdrol: Riho Sakamoto. Het doek ging open en ze had een lichtroze tutu aan. De glitters om haar heen leken wel een filter van TikTok om maar eens in jeugdtermen te spreken. Of dat was gewoon haar uitstraling. Zelden zo ontroerd geweest. Zoveel schoonheid, zoveel kwetsbaarheid. Originele choreografie is van Marius Petipa uiteraard, maar met het werk van Rachel Beaujean als ik het zo mag verwoorden. Natuurlijk wordt er technisch goed gedanst, maar met zoveel tederheid ook. Bovendien moet je een hoofdrol ook nog eens kunnen dragen. Dat kon ze! En hoe. Werkelijk prachtig. De vechtscenes waren geloofwaardig, de Spaanse dans had karakter. Verschillende culturen kwamen bij elkaar. Indrukwekkende hoge sprongen zagen we ook. Het verhaal: verscheurd tussen 2 liefdes. Jeugd en toekomst. Adembenemend allemaal. Met ook nog eens een heel mooi uitzicht vanuit het Muziektheater tijdens de pauzes. Ik raad iedereen aan om naar ballet te gaan. Romantiek is wat we willen. Dat blijkt tevens uit populaire series als Bridgerton. Ook wordt er weer massaal getrouwd. Dan kan een dans niet wegblijven. Daarna zijn we overigens gaan eten bij VisaandeSchelde. Het was heerlijk. Een hele mooie dag dus. Voor iedereen die van dans, ballet, spitzen, klassieke muziek, romantiek, sprookjes, liefde, huwelijk of verbintenis, roze, zoet met een vleugje drama en uitgaan houdt. Wie wil dat nou niet?

Donderdag 31 Maart 2022

Ik ben afgestudeerd aan de Dansacademie (A’dam) in 2 richtingen, theater en docent. Na mijn carrière als professioneel danseres (Tv/Theater) mijn studie in NYC en jaren lesgeven in het dansonderwijs wilde ik wat anders. Ik nam een sabbatical en ging terug naar de basis. Waarom was ik op vierjarige leeftijd begonnen met ballet? Omdat niets dichterbij een sprookjeswereld komt dan dat! En wat is nog meer een sprookje? 

Lees meer

Zaterdag 26 Februari 2022

Altijd fijn om in Parijs te zijn. Zeker op Valentijnsdag. De stad van de liefde. En wat een verademing dat alles daar open is. Gewoon een café of restaurant binnenlopen, zonder al teveel gedoe. Mondkapje op, code laten zien, mondkapje af. Je hebt gewoon je vrijheid weer terug. Gelukkig is Nederland ook inmiddels zover. We gingen dit keer met de trein. Heerlijk. Drie uurtjes vanaf Schiphol. Geen uren van tevoren aanwezig hoeven zijn. Geen koffer check. Zitten,

Lees meer

Zondag 30 Januari 2022

Na zoveel jaar stopt mijn favoriete dansstudio in Amsterdam ermee. Midden in Amsterdam, maar met zoveel rust en uitstraling. En dit is niet de eerste dansstudio die moet sluiten vanwege de lockdown en alles wat er gaande is de afgelopen tijd. Ik moest toch wel een traantje wegpinken. Vijftien jaar samenwerken is best lang. Ik heb er met zoveel plezier lesgegeven. Maar ook mijn mooie dansfilmpjes opgenomen de laatste 2,5 jaar (zie hieronder).

Lees meer

Vrijdag 31 December 2021

Ik hoorde laatst het volgende verhaal van een vriendin-> Ze had dansles genomen en in die les had de docent zichzelf gefilmd tijdens de uitvoering v/d choreografie met op de achtergrond zijn leerlingen. Dit gebeurde overigens zonder aankondiging, overleg of goedkeuring. 't Is natuurlijk iets van deze tijd, maar

Lees meer

Recente berichten


Adembenemend 30 april 2022
Nu 31 maart 2022
Parijs is een feest 26 februari 2022
Vooruit 30 januari 2022
Over m'n like 31 december 2021
Feestmaand 29 november 2021
Voorstelling 27 oktober 2021
Athene, Naxos, Paros 27 september 2021
TLC 30 augustus 2021
Beweging op de BSO 25 juli 2021
Blogboek 23 juni 2021
Dansdocent 23 mei 2021
Kwetsbaar 25 april 2021
Hats off 20 maart 2021
Kijk maar op m'n Insta 15 februari 2021
Pieken 18 januari 2021

Bel Formulier


Laat uw naam en telefoonnummer achter en u wordt z.s.m. teruggebeld.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com