Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Dinsdag 21 Maart 2023

Ik zag de documentaire Vlucht Dans Leef* (2Doc/Ntr) en het heeft me geraakt. Ik begrijp volledig dat de prachtige danseressen en sterke dansers hun emoties kwijt kunnen in de dans. Dans is wat ze kennen, wat ze hebben, wat ze iets geeft. Soms biedt dans houvast, soms troost. Voor veel dansers is het een gevoel van thuiskomen. ‘Woorden kunnen niet alles overbrengen’ wordt in de documentaire gezegd. En zo is het. Een danser moet dansen. Dansen is voor ons als ademen. Ik wil mezelf niet vergelijken. Toch deel ik. Als ik voor langere tijd in het buitenland ben, boek ik vaak een dansles in een dansstudio. De dansvloer voelt voor mij vertrouwd, waar ook. Een ‘koude’ balletvloer ken ik al meer dan 40 jaar. Ik weet niet beter. Als ik niet dans, word ik ongelukkig. Ik zit dan letterlijk ‘vast’. Mijn lichaam vraagt om beweging. Een danser moet dansen, net zoals een schrijver moet schrijven, een muzikant moet spelen, een zanger moet zingen en zelfs een sporter moet sporten. Uiten, bewegen, creëren, verbinden. In beweging komen. Ruimte voor emoties, Emoties laten gaan. Als ik dans, bedenk ik vooraf maar een paar bewegingen voor de choreografie. Daarna raak ik in een flow. Ik weet dan pas achteraf wat ik deed. Ik vertrouw volledig op mijn danstechniek. Ik laat me raken door de klanken of tekst van de muziek. Soms vertel ik een verhaal. Ik heb ook veel aan mijn toneelopleiding (NY) te danken. Pas na het dansen, kijk ik de beelden terug. Heel soms zit ik vast en probeer ik het vanuit een andere ingang. Ik ben zo dankbaar dat ik nog steeds zo kan dansen op mijn leeftijd. En ook dat ik de mogelijkheid heb, natuurlijk. IK heb geluk (gehad). Als ik de choreografie maak voor een bruiloft, doe ik dat thuis. Ik laat me raken door de muziek en lees de wensen van het bruidspaar. Ik deel bijna geen openingsdansen meer op internet of social media. Ik maak iets moois, iets unieks voor het bruidspaar en wij hebben alle(3) niet altijd zin om dit te delen met anderen. Wij willen het bijzonder, speciaal en magisch houden. Bovendien is het voor 2 mensen gemaakt, niet voor iedereen. Er wordt zoveel nagedaan tegenwoordig (bij benadering dan). En ik geef al zoveel weg. Ik heb zelf trouwens ook laatst een mooie dans opgenomen. Dit keer door een professional. Hierover later meer. Graag deel ik hieronder alvast een paar van mijn nieuwe choreografieën. Ik hoop dat jullie het mooi vinden. En ik hoop jullie binnenkort weer te mogen ontmoeten in een van mijn dansstudio’s in Amsterdam. (Keuze uit 5). Voor nu, blijf alsjeblieft dansen. Is er iets dat de wereld mooier maakt dan dans?

Dancer Anne M2 Modern Jazz

*Het uur van de wolf. Ditteke Mensink

 

Maandag 20 Februari 2023

Dat is nog eens een leuke verrassing. Een surprise party voor je partner organiseren. En dan 2 weken voor zijn echte verjaardag, zodat hij niets vermoedt. Maanden ben ik ermee bezig geweest. Want als ik iets doe, doe ik het goed. Bovendien kwamen er mensen uit Londen, Duitsland, expats en mensen op leeftijd. Dan kun je niet zeggen: 

Lees meer

Maandag 23 Januari 2023

Ondanks dat wij eerder naar huis moesten (het gaat goed hoor) ga ik toch deze prachtige reis met jullie delen: Een treinreis door Zwitserland. Wij wilden in de winter, maar in de zomer kan natuurlijk ook. Reis eerst naar Bern. Bern is leuk voor 1 dag. Ga daar naar het

Lees meer

Dinsdag 27 December 2022

En nu is het alweer het einde van het jaar. Het gaat steeds sneller (:). Hoe leuk om de feestdagen te starten met een knalfeest van vrienden voor hun 12,5 jaar samen zijn. Een liefdesfeest. Nu als gezin. En wat hadden ze het feest goed voorbereid! Van hun trouwfilm van toen, naar een korte film over hun leven nu. Ontroerend en grappig. Er was een Dj, een Salsa workshop

Lees meer

Maandag 28 November 2022

Afgelopen zomer stond ik in NRC met mijn verhaal. Een verhaal waar ik al 30 jaar mee rondloop. Waar ik mij in sommige periodes enorm voor heb ingezet. Een verhaal dat (me) nog steeds raakt. Maar sommige verhalen moeten verteld worden. Ik heb ontzettend veel reacties mogen ontvangen.

Lees meer

Recente berichten


Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
Vieren 27 december 2022
NRC 28 november 2022
Gouden portret 03 oktober 2022
Zuid-Frankrijk 06 september 2022
Een uitzonderlijk jaar 01 augustus 2022
Huwelijksaanzoek 24 juni 2022
Samenwerking 30 mei 2022
Adembenemend 30 april 2022
Nu 31 maart 2022
Parijs is een feest 26 februari 2022
Vooruit 30 januari 2022

Bel Formulier


Laat uw naam en telefoonnummer achter en u wordt z.s.m. teruggebeld.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat we de website goed kunnen weergeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.