Annemarie de Ruijter


Annemarie de Ruijter B&B
Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Rosanna van Aken

Hieronder vind je informatie over mij. Een korte c.v./biography, een samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan. Veel leesplezier!
Annemarie de Ruijter leerde dansen vanaf dat ze kon lopen en had haar eerste solo te pakken op vijfjarige leeftijd. Uiteindelijk studeerde zij af aan Dansacademie Lucia Marthas (HBO) -nu bekend als LMIPA te Amsterdam- in 2 richtingen: Uitvoerend/Theater met als hoofdvak Showmusicaldans en Dansdocent met o.a. drama als specialisatie. Zij danste vele jaren in showballetten voor de Nederlandse, Belgische en Duitse televisie. Daar werd zij ook gevraagd als Dance Captain (dan ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering van de dans) en soms voor de choreografie. Zij was cheerleader (commercial en 'live' in de Arena) deed mee aan het Wereld Kerst Circus in Carré met o.a. Mini & Maxi. Zij danste bij grote (inter)nationale artiesten. Verder gaf zij les in dans en drama aan jeugd en getalenteerde tieners o.a. verbonden aan de vooropleiding.

Na anderhalf jaar gewerkt te hebben als Dance Captain in Showbizcity en als danseres voor televisieshows besloot zij naar New York City te vertrekken. Zij was aangenomen bij The Lee Strasberg Theatre Institute (LSTFI) en kreeg daar zelfs les van acteurs uit The Sopranos. Ook draaide zij mee in een Off-Off Broadway productie. Eenmaal teruggekomen in Nederland ging zij lesgeven aan de vakopleiding van Dansacademie Lucia Marthas (LMIPA) en aan Dansacademie Noord-Nederland te Groningen (Hanzehogeschool). Aan het Conservatorium in Alkmaar leerde zij musicalartiesten (in opleiding) dansen. Allemaal Hbo-opleidingen. Zij werd vaak gevraagd als stagebegeleider en examinator en nam een enkele keer zitting in de auditiecommissie. Ook ontwikkelde zij lesmateriaal en tentamens. Daarnaast werkte zij als dansdocent bij onder andere Stichting Theater Studio Apeldoorn waar zij Jazzdance gaf aan volwassenen op beginners- en halfgevorderd niveau. Zij choreografeerde 2 keer voor Kinderen voor Kinderen. In 2005 produceerde zij een (school)voorstelling die eenmalig werd uitgevoerd in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Eerder trad zij zelf op in de kleine zaal, in een eigen productie van muzikanten. Annemarie werd meer dan eens gevraagd als jury(voorzitter) bij (on)bekende talentenjachten door het land. Zelf trainde zij door bij een choreograaf van So you think you can dance en nam dansles in NYC en Tokyo bij Broadway Dance Center tot 2017. In de periode daarna volgde zij een yoga opleiding en deed met succes examen in Power Yoga en Yin Yoga (beide levels). Recent ontwikkelde zij dans-en dramaworkshops voor een Bso. En regelmatig duikt zij zelf de studio in om te werken aan haar skills.

 

Haar sterke punten zijn


Duidelijk, gedreven, energiek, innovatief, ondernemend, creatief, deskundig, leergierig, artistiek, actief, oog voor detail maar ook overzicht. Weet een goede vertaalslag te maken van wens naar daadwerkelijke uitvoering.

Motto:

 'Ik geloof dat wij leren door oefening.'
Martha Graham

 

quote


“Het is heel mooi om verlegen, onzekere mensen binnen te zien komen en ze na een paar weken te zien opbloeien door het leren gebruiken van het lichaam op muziek en daar tegelijkertijd ook plezier in te zien hebben. Ik ben altijd dankbaar dat ik daaraan mag bijdragen. Ik complimenteer en stimuleer. Ik ben ook eerlijk en veeleisend. Dat werkt alleen maar goed. Uiteindelijk word je dan meer gewaardeerd. Iedereen kan leren dansen als de wil er is. Daar ben ik van overtuigd!”       

Annemarie begeleidt ook professionals

BeautyenBeweging-Caroline Beuth
Caroline Beuth
Testimonial Caroline Beuth
Beroep: Musicalartiest, professional

"Met een auditie voor een van de hoofdrollen van Chicago, Velma, in het vooruitzicht, was het zeer prettig, leerzaam en leuk om een coaching sessie bij Annemarie te doen. Door de oefeningen en tips kreeg ik meer zelfvertrouwen en plezier in het acteren en na het terugzien van de gefilmde beelden en de evaluatie was ik helemaal klaar voor de auditie. Helaas de rol niet gekregen maar wel een fantastische auditie gedaan en veel van mijzelf kunnen laten zien. Wel aangenomen voor een andere rol, Kitty, en ook toch nog understudy (invaller) van de rol van Velma. Thanx Anne!!! Groetjes Caroline Beuth." 
Wanna see more:
 
BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Wenda Koopmans, Eye-D Studios