Annemarie de Ruijter


BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter
Annemarie de Ruijter

Annemarie de Ruijter leerde dansen van jongs af (aan) en had haar eerste solo te pakken op vijfjarige leeftijd. Uiteindelijk studeerde zij af aan Dansacademie Lucia Marthas (HBO) te Amsterdam als uitvoerend danseres en dansdocent met o.a. drama als specialisatie. Zij liep stage in Aalsmeer als danseres in vele showballetten voor bekende TVshows zoals: Postcode Bingo, Sterrenplaybackshow, Honeymoonquiz en Soundmixshows voor de Nederlandse, Belgische en Duitse televisie. Vrij snel werd zij gevraagd als Dance Captain (dan ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering van showballetten, soms ook voor de choreografie en het eerste aanspreekpunt zowel intern als extern). Eerder was zij cheerleader, deed mee aan het Wereld Kerst Circus in Carré en danste bij (inter)nationale artiesten. Daarnaast gaf zij les in dans en drama aan jeugd en getalenteerde tieners o.a. verbonden aan de vooropleiding, ook op de Dansacademie waar zij zelf afstudeerde.

Na anderhalf jaar gewerkt te hebben als Dance Captain in Showbizcity en voor theater-en bedrijfsevenementen besloot zij naar New York City te vertrekken voor anderhalf jaar. Zij was aangenomen op een acteeropleiding, namelijk The Lee Strasberg Theatre Institute en kreeg daar zelfs les van acteurs uit oa The Sopranos. Eenmaal teruggekomen in Nederland ging zij lesgeven aan de vakopleiding van Dansacademie Lucia Marthas (waar zij eerder zelf afstudeerde) en aan Dansacademie Noord-Nederland te Groningen (Hanzehogeschool). Zij werd tevens gevraagd als stagebegeleider en examinator en nam een enkele keer zitting in de auditiecommissie. Daarnaast werkte zij als dansdocente bij onder andere Stichting Theater Studio Apeldoorn waar zij Jazzdance gaf aan volwassenen op beginners- en halfgevorderd niveau. Ook choreografeerde zij 2 keer voor Kinderen voor Kinderen. In 2005 produceerde zij een (school)voorstelling die eenmalig werd uitgevoerd in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Zij trainde zelf bij een choreograaf van So you think you can dance en nam dansles in NYC en Tokyo bij Broadway Dance Center (voor het laatst in 2016). Afgelopen periode volgde zij een yoga opleiding en deed met succes examen in Power Yoga en Yin Yoga (beide levels).

 

Haar sterke punten zijn  Zie Testimonials.

 

 

quote


“Het is heel mooi om verlegen, onzekere mensen binnen te zien komen en ze na een paar weken te zien opbloeien door het leren gebruiken van het lichaam op muziek en daar tegelijkertijd ook plezier in te zien hebben. Ik ben altijd dankbaar dat ik daaraan mag bijdragen. Ik complimenteer en stimuleer. Ik ben ook eerlijk en veeleisend. Dat werkt alleen maar goed. Uiteindelijk word je dan meer gewaardeerd. Iedereen kan leren dansen als de wil er is. Daar ben ik van overtuigd!”Annemarie begeleidt ook professionals

BeautyenBeweging-Caroline Beuth
Caroline Beuth
Testimonial Caroline Beuth
Beroep: Musicalartiest, professional

"Met een auditie voor een van de hoofdrollen van Chicago, Velma, in het vooruitzicht, was het zeer prettig, leerzaam en leuk om een coaching sessie bij Annemarie te doen. Door de oefeningen en tips kreeg ik meer zelfvertrouwen en plezier in het acteren en na het terugzien van de gefilmde beelden en de evaluatie was ik helemaal klaar voor de auditie. Helaas de rol niet gekregen maar wel een fantastische auditie gedaan en veel van mijzelf kunnen laten zien. Wel aangenomen voor een andere rol, Kitty, en ook nog understudy ( invaller) van de rol van Velma. Thanx Anne!!! Groetjes Caroline Beuth."

4 Mei 2010 ging Caroline op voor de Hoofdrol van Velma in de musical Chicago (Rotterdam, Luxor theater) Mark Vijn Theaterproducties. Met o.a. Thom Hoffman in een van de hoofdrollen van de musical Chicago.

BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Fotostudio Enjoy Uithoorn

 

BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter