Annemarie de Ruijter


Hieronder vind je informatie over mij. Een korte c.v./biography, een samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan. Veel leesplezier!

Annemarie de Ruijter NRC Handelsblad
Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Merlijn Doomernik NRC

Hieronder vind je informatie over mij. Een korte c.v./biography, een samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan. Veel leesplezier!

Ik leerde dansen vanaf dat ik kon lopen en had mijn eerste solo te pakken op vijfjarige leeftijd. Uiteindelijk studeerde ik af aan Dansacademie Lucia Marthas (Hbo) nu bekend als LMIPA te Amsterdam. Ik studeerde af in 2 richtingen: Theater en Dansdocent met o.a. drama als specialisatie. Ik danste vele jaren in showballetten voor de Nederlandse, Belgische en Duitse televisie. Daar werd ik vaak gevraagd als Dance Captain. Dan ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering van de dans en soms voor de choreografie. Ik was cheerleader, commercial en 'live' in de Arena en deed mee aan het Wereld Kerst Circus in Carré met o.a. Mini & Maxi. Ik danste ook bij (inter)nationale artiesten. Verder gaf ik les in dans en drama aan jeugd en getalenteerde tieners o.a. verbonden aan de vooropleiding.

Na bijna 2 jaar gewerkt te hebben als Dance Captain in Showbizcity besloot ik naar New York City te gaan. Ik was aangenomen bij The Lee Strasberg Theatre Institute (LSTFI) en kreeg daar zelfs les van acteurs uit The Sopranos. Ook speelde ik in een Off-Off Broadway productie. Eenmaal teruggekomen in Nederland mocht ik lesgeven aan de voor-en vakopleiding van Dansacademie Lucia Marthas (LMIPA) en aan Dansacademie Noord-Nederland te Groningen (Hanzehogeschool). Op het Conservatorium Alkmaar leerde ik studenten dansen. Allemaal erkende Hbo-opleidingen. Ook gaf ik een paar jaar les op Mbo-dansopleidingen. Ik werd gevraagd als stagebegeleider en examinator en nam een enkele keer zitting in de auditiecommissie. Ik ontwikkelde lesmateriaal en tentamens. Daarnaast gaf ik les in drama en regisseerde musicals bij het Gerrit van der Veen College (Havo/Vwo). Bij Stichting Theater Studio Apeldoorn gaf ik Jazzdance gaf aan volwassenen op beginners- en halfgevorderd niveau. Twee keer mocht ik een choreografie maken voor Kinderen voor Kinderen. In 2005 produceerde ik een (school)voorstelling die eenmalig werd uitgevoerd in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Eerder trad ik daar zelf op in de kleine zaal, in een eigen productie van muzikanten. Ik zat meer dan eens in de jury, ook als voorzitter bij (on)bekende talentenjachten door het land. Verder trainde ik privé bij een choreograaf van So you think you can dance en nam ik door de jaren heen danslessen in NYC en Tokyo bij Broadway Dance Center tot 2017. In de periode daarop volgde ik een yoga opleiding en deed met succes examen in Power Yoga en Yin Yoga (2 levels, 4 certificaten). Recent ontwikkelde ik dans-en dramaworkshops voor de Bso. Regelmatig duik ik zelf de studio in om te werken aan mijn skills zie:https://linktr.ee/DancerAnne & Dansdocent

 

Sterke punten


Duidelijk, gedreven, energiek, innovatief, ondernemend, creatief, deskundig, leergierig, artistiek, actief, oog voor detail, maar ook overzicht. Weet een goede vertaalslag te maken van wens naar daadwerkelijke uitvoering. Zie testimonials.

Verder, lees vooral ook dit Interview

Motto:
'Ik geloof dat wij leren door oefening.'
Martha Graham

 

Quote


“Het is heel mooi om verlegen, onzekere mensen binnen te zien komen en ze na een paar weken te zien opbloeien door het leren gebruiken van het lichaam op muziek en daar tegelijkertijd ook plezier in te zien hebben. Ik ben altijd dankbaar dat ik daaraan mag bijdragen. Ik complimenteer en stimuleer. Ik ben ook eerlijk en veeleisend. Dat werkt alleen maar goed. Uiteindelijk word je dan meer gewaardeerd. Iedereen kan leren dansen als de wil er is. Daar ben ik van overtuigd!”       

Annemarie begeleidt ook professionals

BeautyenBeweging-Caroline Beuth
Caroline Beuth
Testimonial Caroline Beuth
Beroep: Musicalartiest, professional

"Met een auditie voor een van de hoofdrollen van Chicago, Velma, in het vooruitzicht, was het zeer prettig, leerzaam en leuk om een coaching sessie bij Annemarie te doen. Door de oefeningen en tips kreeg ik meer zelfvertrouwen en plezier in het acteren en na het terugzien van de gefilmde beelden en de evaluatie was ik helemaal klaar voor de auditie. Helaas de rol niet gekregen maar wel een fantastische auditie gedaan en veel van mijzelf kunnen laten zien. Wel aangenomen voor een andere rol, Kitty, en ook toch nog understudy (invaller) van de rol van Velma. Thanx Anne!!! Groetjes Caroline Beuth."Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat we de website goed kunnen weergeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.