Annemarie de Ruijter


Hieronder vind je informatie over mij. Een samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan. Veel plezier!

Annemarie de Ruijter NRC Handelsblad
Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Merlijn Doomernik NRC

Hieronder vind je informatie over mij. Een samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan. Veel plezier!

Ik leerde dansen vanaf dat ik kon lopen en had mijn eerste solo te pakken op vijfjarige leeftijd. Elke vorm van kunst begint met interesse, plezier en dan volgt passie. Uiteindelijk studeerde ik af aan de Amsterdamse Balletacademie: S.A.B.A. (Hbo). Nu bekend als LMIPA. Ik studeerde af in twee richtingen: Theater en Dansdocent met o.a. acteren als specialisatie. Ik danste vele jaren in showballetten voor de Nederlandse, Belgische en Duitse televisie. Daar werd ik vaak gevraagd als Dance Captain. Je bent dan verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering van de dans en soms voor de choreografie. Ik was cheerleader, in een commercial en 'live' in de Arena en deed mee aan het Wereld Kerst Circus in Carré, o.a. met Mini & Maxi. Ik danste ook bij (inter)nationale artiesten. Verder gaf ik les in dans en drama, aan alle leeftijden en aan talenten verbonden aan selectie of vooropleiding.

Na bijna twee jaar gewerkt te hebben als Dance Captain in Showbizcity besloot ik naar New York City te gaan. Ik was aangenomen bij The Lee Strasberg Theatre Institute (LSTFI). Ik kreeg daar zelfs les van acteurs uit The Sopranos. Ook speelde ik in een Off-Off Broadway productie. Op de (toneel)school ontstond mijn liefde voor taal en verhaal. Eenmaal teruggekomen in Nederland mocht ik lesgeven aan de voor-en vakopleiding van Dansacademie Lucia Marthas (LMIPA) en aan Dansacademie Noord-Nederland (Hanzehogeschool). Op het Conservatorium Alkmaar leerde ik studenten dansen. Allemaal erkende Hbo-opleidingen. Ook gaf ik een paar jaar les op Mbo-dansopleidingen. Ik werd gevraagd als stagebegeleider en examinator en nam een enkele keer zitting in de auditiecommissie. Ik ontwikkelde lesmateriaal en tentamens. Daarnaast gaf ik les in drama en regisseerde ik musicals bij het Gerrit van der Veen College (Havo/Vwo). Twee keer mocht ik een choreografie maken voor Kinderen voor Kinderen en De Gooische School. In 2005 maakte ik een (school)voorstelling, uitgevoerd in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Eerder trad ik daar zelf op, in de kleine zaal, in een productie van/met muzikanten. Ik zat meer dan eens in de jury- ook als voorzitter- bij (on)bekende talentenjachten door het land. In 2007 werkte ik met studenten v/d TU Delft aan een voorstelling (choreo). Verder trainde ik privé bij een choreograaf van SYTYCD en nam ik door de jaren heen danslessen in NYC en Tokyo, bij Broadway Dance Center (t/m '16). In de periode daarna volgde ik een yoga opleiding en deed met succes examen in Power Yoga en Yin Yoga (2 levels, 4 certificaten). Daarnaast ontwikkelde ik dans-en dramaworkshops voor de Bso. De afgelopen jaren werd ik meerdere keren uitgenodigd in Den Haag om te bespreken hoe we het dansonderwijs veiliger kunnen maken. Zie ook mijn verhaal in NRC Ik nam daarnaast deel aan meerdere onderzoeken. Ik geef nog steeds les (elke leeftijd, all levels). Momenteel aan volwassenen. En regelmatig duik ik zelf de studio in om te werken aan mijn skills zie:https://linktr.ee/DancerAnne & Dansdocent

 

Sterke punten


Een geboren performer met didactische vaardigheden. Bewezen track record in (hoger) kunstvakonderwijs. Creatieve geest. Leergierig, gedreven en gepassioneerd. Sterk, duidelijk, energiek, ervaren. Scherp, maar niet zonder humor.
Oog voor detail, maar ook overzicht. Weet een goede vertaalslag te maken van wens naar daadwerkelijke uitvoering. Zie testimonials.
Verder, lees vooral ook dit Interview
Motto:
'Ik geloof dat wij leren door oefening.' Martha Graham

 

Quotes


Het is heel mooi om verlegen mensen binnen te zien komen en ze na een paar weken te zien opbloeien door het leren gebruiken van het lichaam op muziek en daar tegelijkertijd ook plezier in te hebben. Ik ben altijd dankbaar dat ik daaraan mag bijdragen.
Je kunt leren dansen als de wil er is. Daar ben ik van overtuigd!
Alles is 'communicatie' zodra je de ander ontmoet.
Kunst en cultuur hebben een belangrijke functie m.b.t ontdekken, uiten, verbinden en uitdagen.


Annemarie begeleidt ook professionals

BeautyenBeweging-Caroline Beuth
Caroline Beuth
Testimonial Caroline Beuth
Beroep: Musicalartiest, professional

"Met een auditie voor een van de hoofdrollen van Chicago, Velma, in het vooruitzicht, was het zeer prettig, leerzaam en leuk om een coaching sessie bij Annemarie te doen. Door de oefeningen en tips kreeg ik meer zelfvertrouwen en plezier in het acteren en na het terugzien van de gefilmde beelden en de evaluatie was ik helemaal klaar voor de auditie. Helaas de rol niet gekregen maar wel een fantastische auditie gedaan en veel van mijzelf kunnen laten zien. Wel aangenomen voor een andere rol, Kitty, en ook toch nog understudy (invaller) van de rol van Velma. Thanx Anne!!! Groetjes Caroline Beuth."
Wanna see more:
 BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Wenda Koopmans 

BeautyenBeweging-Annemarie de Ruijter
Fotocredits: Wenda Koopmans
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.