Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Adembenemend


Ik heb zo’n mooi ballet gezien 2 weken geleden. Het was ook nog onze anniversary. (‘Anne’versary zeg ik altijd). Raymonda van het Nationale ballet met in de hoofdrol: Riho Sakamoto. Het doek ging open en ze had een lichtroze tutu aan. De glitters om haar heen, het leek wel 'een filter van TikTok'. Of dat was gewoon haar uitstraling? Zelden zo ontroerd geweest. Zoveel schoonheid, zoveel kwetsbaarheid. Originele choreografie is van Marius Petipa uiteraard, maar met het werk van Rachel Beaujean als ik het zo mag verwoorden. Natuurlijk wordt er technisch goed gedanst, maar met zoveel tederheid ook. Bovendien moet je een hoofdrol ook nog eens kunnen dragen. Dat kon ze! En hoe. Werkelijk prachtig. De vechtscènes waren geloofwaardig, de Spaanse dans had karakter. Verschillende culturen kwamen bij elkaar. Indrukwekkende hoge sprongen zagen we ook. Het verhaal: verscheurd tussen 2 liefdes. Jeugd en toekomst. Adembenemend allemaal. Met ook nog eens een heel mooi uitzicht vanuit het Muziektheater tijdens de pauzes. Ik raad iedereen aan om naar ballet te gaan. Romantiek is wat we willen. Dat blijkt tevens uit populaire series als Bridgerton. Ook wordt er weer massaal getrouwd. Dan kan een dans niet wegblijven. Daarna zijn we overigens gaan eten bij VisaandeSchelde. Het was heerlijk. Een hele mooie dag dus. Voor iedereen die van dans, ballet, spitzen, klassieke muziek, romantiek, sprookjes, liefde, huwelijk of verbintenis, roze, zoet met een vleugje drama en uitgaan houdt. Wie wil dat nou niet?

Recente berichten


Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.