Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Nu


Ik ben afgestudeerd aan de Dansacademie (A’dam) in 2 richtingen, theater en docent. Na mijn carrière als professioneel danseres (Tv/Theater) mijn studie in NYC en jaren lesgeven in het dansonderwijs wilde ik wat anders. Ik nam een sabbatical en ging terug naar de basis. Waarom was ik op vierjarige leeftijd begonnen met ballet? Omdat niets dichterbij een sprookjeswereld komt dan dat! En wat is nog meer een sprookje? Juist, een bruiloft. En elk sprookje eindigt met een dans. Bovendien wilde ik een choreografie, openingsdans-op-maat maken, naar eigen wensen en op elk niveau. En dat was er toen nog niet in Nederland.

Waarom een bruidsdanschoreograaf?

Er zijn vele redenen. Een choreograaf creëert een nieuwe dans op elke muziekkeuze, een openingsdans zet de toon voor je feest, de gasten wachten totdat het bruidspaar de dansvloer opent met een dans, traditie en in dit geval met een originele touch, een romantisch en intiem moment voor het bruidspaar, een hoogtepunt van de grote dag, of juist een swingende start van een geweldige feest.

Vroeger werden vooral dansen uit de ballroom ingezet.

"Toen zaten de meeste mensen als tiener nog op stijldansen en was het niet per se nodig om een dansdocent in te huren voor de bruiloft." Nu zijn er nog maar weinig mensen die hebben leren stijldansen. "Daarnaast willen mensen nu ook wel wat anders op hun feest. Soms kijken ze ter inspiratie een musical, een dansfilm of zelfs YouTube-filmpjes."

En zo kan ik nog meer vertellen maar; Ik sta nu op NU!

Wil je het interview lezen? Hierbij:

https://www.nu.nl/werk/6190752/annemarie-is-bruidsdanschoreograaf-een-paar-wilde-dansen-op-acdc.html

 

Nu Annemarie de Ruijter bruidsdanschoreograaf

Bron: Nu.nl

 

 

Recente berichten


Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.