Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Dansen is topsport


Dansen is fysiek het meest zware beroep dat er is! Het is nu officieel onderzocht en onderbouwd. Volgens de Amerikaanse Insurance Providers. Dansers, choreografen en fitness instructeurs staan alle drie in de top 10! Dansers op #1, choreografen op #9, sportinstructeurs op #5. Dat wisten wij wel (:) Ter vergelijking: atleten (topsporters) staan op #3. En boorplatform medewerkers staan op #2.  ‘Dansen is een combinatie van kunst en topsport’ zeg ik altijd. Je hebt kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit nodig. Dat het vergelijkbaar is met topsport heeft o.a. met het volgende te maken: fysieke tests-> even zwaar of soms zelfs nog zwaarder dan bij sport. Maar het heeft ook te maken met competitie, denk aan: audities, maar ook bijvoorbeeld de ene na de andere talentenjacht, danswedstrijden, battles, dance challenges en meer. Dansers hebben relatief een korte carrière en daarbij ook nog eens mogelijk hele zware blessures. Het is een risicovol beroep. In die zin is de opoffering groot. Ik ken dansers die tijdelijk of zelfs nooit meer kunnen dansen vanwege problemen met rug, knieën, heupen, tenen (gewrichten) en meer. Om nog maar te zwijgen over de noodzakelijke discipline. Hoe vaak, hoe lang en hoeveel hebben we wel niet getraind? Over and over again. Ik weet nog dat ik ’s avonds met de amateurlessen meedeed- naast de vakopleiding- om beter te worden. Of dat ik helemaal alleen in de dansstudio mijn pirouettes aan het oefenen was. Pas in mijn derde jaar draaide ik driedubbele pirouettes-> alle kanten op. Godzijdank zijn daar beelden van! En dan heb je nog mentale weerbaarheid nodig, vul ik maar even aan. Het is nooit genoeg. Het moet altijd beter, dieper, hoger, verder, kunstzinniger, enzovoorts. Vind jij, als danser vooral ook zelf! Dansen gaat over perfectie. Het is een gevecht met vooral jezelf. Geen wonder dat we trots zijn als we het halen! Al dat werk! Daarom geloof ik in kwaliteit. Over het salaris zullen we het maar niet hebben. Dat dansers onderbetaald worden weten we al heel lang. Ik vind dat dansers beter behandeld moeten worden en daarnaast vind ik dat dansdocent een bescherm beroep moet worden.

Bronnen:

https://www.dansdocent.nu/dansnieuws/2020/2/20/dansen-fysiek-zwaarder-dan-topsportnbsp
https://www.insuranceproviders.com/most-physically-demanding-jobs/
https://www.dancemagazine.com/is-dance-a-sport-2639130404.html

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.