Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Geluk


In Witteman ontdekt: het geluk, ging een hele uitzending (2 december) over yoga. Een arts die toelicht/uitlegt dat geluk  ‘welbevinden’ toch echt wel een combi is van body èn mind en vindt dat yoga daar een geschikte vorm voor is. Ook als mensen last hebben van o.a. nekklachten, lage rugklachten en vermoeidheid kan yoga effect hebben, volgens haar. Echter, daar wil ik wel bij aantekenen dat de docent (uiteraard) genoeg kennis moet hebben van het menselijk lichaam en goed moet uitleggen, funderen en begeleiden en deelnemers die te ver gaan tegen zichzelf moet beschermen. M.a.w., ja, als het goed wordt uitgelegd en uitgevoerd. Daar ga ik weer...(:) Opvallend genoeg wordt er in het programma wel gewaarschuwd voor ernstige gevolgen van beoefenen van yoga door een psycholoog (mensen kunnen op zijn zachtst gezegd in de war raken) maar niet gewaarschuwd voor de consequenties> fysiek. Ademhaling en het meditatieve aspect plus het fysieke is een juiste combinatie voor een gezond en gelukkig leven- eigenlijk kwaliteit van leven-volgens de arts. En daar ben ik het wel mee eens. Ik ben mijn hele dansopleiding vergeten te ademen… Door yoga leer ik voor het eerst niet in gevecht te zijn met mijn lichaam- zoals ik als danseres altijd was- maar mee te gaan met mijn lichaam, met de flow. Ik werk dus samen met mijn lichaam. Als ik een keer uit balans ben en omval in een houding accepteer ik dat i.p.v. gefrustreerd te raken. Ook als danser ben je weleens off balance, maar dan moet je er meteen weer 'iets van maken'. Dansen blijft te veel/ te vaak resultaatgericht. Hoewel, als ik na een tijdje weer eens dansles neem dan sta ik met kippenvel in de les. Het is een gevoel van thuiskomen en soms is het zelfs magisch voor me. Dus dansen is voor mij zo nu en dan ook een aparte ervaring. Maar zodra ik weer focus op het eindresultaat, kan dat in de weg staan van de verdieping. En daarom is het zo fijn om ook daarin een balans tussen spanning en ontspanning te vinden. Zoals ik in de danslessen die ik zelf geef ook vaak genoeg benadruk. En dat leer ik nu nog meer door yoga. M.a.w. door yoga wordt mijn dans/uitvoering toch ook wel weer net iets beter. En dat geeft me weer een geluksgevoel (:) .

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.