Yoga is hot


Laatst stond ik in een populaire yogales in Amsterdam in een goed opgewarmde ruimte mijn oefeningen te doen. Een voordeel vond ik dat ik snel goed opgewarmd en ontspannen was (ook door de volgorde van oefeningen). Een voordeel vond ik ook dat je al snel het gevoel kreeg dat je ‘hard aan het werk’ was. Hoewel sommige deelnemers zich onprettig voelden bij de temperatuur. Eerder had ik een gesprek met een docent voor een les. Ze was aardig, maar vroeg naar mijn blessures zonder te weten wat ze daarna moest doen of aanbieden of hoe te handelen. Dat vond ik niet heel vakkundig overkomen. Ze heeft aan mij gevraagd of ik zelf weet wat ik wel en niet kan/mag doen in de yogales en ik moest een ‘disclaimertje’ accorderen, maar ze heeft mij niet 1 alternatieve oefening gegeven tijdens de les. Nu weet ik toevallig van de hoed en de rand, maar de meeste mensen niet. Daarnaast lijkt er in sommige lessen geen thema, gedachte, filosofie of samenhang te vinden, alleen een paar losse oefeningen en een kreet op het eind. In alle eerlijkheid moet ik daarbij vermelden dat er ook yogadocenten zijn die wel individuele correcties en de juiste aandacht geven. Net als je goede en minder goede dansdocenten hebt, heb je ook goede en minder goede yogadocenten. Daarom vraag ik me af: wie heeft wel een geaccrediteerde opleiding afgerond en wie niet? Hoe zit dat eigenlijk bij deze vorm van (o.a.) bewegen? Ik vind het in Nederland in ieder geval vreemd dat velen lesgeven in beweging, dans en sport (denk alleen al aan ouders op een hockey-en voetbalveld) terwijl we aan de andere kant HBO-en MBO opleidingen hebben hiervoor. Het woord erkend wordt tegenwoordig erg gemakkelijk gebruikt op bijna elke website, maar erkend door…? M.b.t. dans, te denken dat op ‘creatieve’ HBO opleidingen geen theorievakken worden gegeven is naïef. Zeker als het gaat om docentenpapieren. Het afronden van een dergelijke opleiding is natuurlijk geen garantie voor alles, maar het legt wel een behoorlijke basis. Ik zeg altijd: “Ik ben geen arts of fysiotherapeut. Ik ben dansdocent”. Dansen kan een risicovolle bezigheid zijn, dus 100% garantie dat alles altijd goed gaat heb je nooit. Maar lijkt mij juist dat (getoetste) kennis, vaardigheden en ervaring van de docent- mbt welke vorm van bewegen dan ook- een zeer welkome bijkomstigheid is.

Volgende blog: 21 november

Vriendschap


Voor mijn verjaardag heerlijk uit eten geweest met een paar meiden in Ouderkerk a/d Amstel, maar buiten het centrum. En ik dacht ik ga eens speechen. Meestal doe je dat niet. Alleen bijvoorbeeld bij een bruiloft of vrijgezellenfeestje.

lees meer  

Concert


Vorige week dinsdag naar een concert van Pharrell geweest. Daar word je nu ‘Happy’ van. Fijn op de scooter naar Ziggo Dome. We zijn er zo. Was het van een super hoog niveau? Nee, maar wel vermakelijk. Hij is meer een producer, dan een performer. Dat wist ik al.

lees meer  

Feel good


Wat is dat toch met feel-good movies? Het mierzoete komedie genre. In de lijn van roze, wedding, cup cakes, liefde, concurrentie in de liefde, hartjes in je handtekening, romantiek, kaarsen, candle light, muziek en die knappe prins op dat witte paard. Waarom vinden wij (de meeste) vrouwen dat toch zo leuk op zijn tijd?

lees meer  

Entertainment


Wat een fijne verrassing was het optreden van Beyoncé bij MTV. Prachtig om te zien! Veel energie, inspirerend, ontroerend en heel mooi gezongen. Eerst moest ik wennen aan de songs van ‘t laatste album, nu zet ik bijna niets anders op. De dansers waren echt fantastisch. Ik werd helemaal blij

lees meer  

Recente berichten


Yoga is hot 27 oktober 2014
Vriendschap 14 oktober 2014
Concert 29 september 2014
Feel good 10 september 2014
Entertainment 29 augustus 2014
Muziek 2014 deel 2 14 augustus 2014
Bed & Breakfast 01 augustus 2014
Relatie 17 juli 2014
Doorzetten 04 juli 2014
Paarse regen… 16 juni 2014
(Be)Leef 30 mei 2014
Muziek 2014 deel 1 13 mei 2014
Eigenwijs 25 april 2014
Bijzonder 11 april 2014
Bloed, zweet en 26 maart 2014
Say yes... 06 maart 2014
Gezondheid 20 februari 2014
Door 22 januari 2014
2013 07 januari 2014