Japan


Net terug van een indrukwekkende reis in Japan. Ongeveer 3 weken zijn we daar geweest. Eerst mijn danslessen gedaan bij Broadway Dance Center in Tokyo. De studio zit op 2 locaties. De taal van dans spreek ik als geen ander. Dus of er nu in het Japans of in gebrekkig Engels wordt uitgelegd, dat maakt mij niet uit. Dans is observeren en snel vertalen in beweging, dit keer in hoog tempo aangeleerd. Daar stond ik weer in alle uitgedraaide voetposities mijn grand plié’s en flatbacks te doen. Helaas is het niet te doen als je geen gevorderde danser bent (sorry). Daarna zijn we naar het prachtige natuurgebied in Nikko gegaan. Wat hadden we geluk met het weer zeg! Bijna alleen maar zon (wel koud in de bergen ’s avonds, dat wel). Het najaar is echt een perfecte tijd om Japan te bezoeken (leuk als huwelijksreis, het is nu best betaalbaar in vergelijking met vroeger). Maar het voorjaar schijnt ook heel mooi te zijn, als de bomen in bloei staan. Nu bevonden we ons tussen de gekleurde blaadjes. Toen naar Kamakura, fietsjes gehuurd, tempels gezien (voor de 3e keer) en natuurlijk de grote Buddha. In Kanazawa een theetuin bezocht. Verder zijn we naar Takayama gegaan waar er nog oude Japanse huisjes staan. Kyoto is echt een aanrader, gouden tempel, zilveren tempel, grootste tempel op pilaren en het Filosofenpad. In Osaka kun je karaoke zingen, zoals in elke grote stad. Je huurt een privé box met z’n 2, bestelt een drankje en zingen maar door die microfoon (is echt leuk om te doen). Als je in Osaka bent bezoek ook eens Nara. Met loslopende herten overal en een tempel met een enorme Buddha. Af en toe is het beetje toeristisch in de bekende grotere steden, dat is jammer. Veel schoolreisjes. Maar de kinderen stellen je vragen omdat ze de Engels taal moeten oefenen, dat is dan wel weer schattig. En willen even met je op de foto natuurlijk. Als laatste, de uitsmijter, de natuurlijke warmtebronnen in met zijn 2. Niet te vergelijken met de sauna. En dan ook in een echte Japanse kamer (in kimono) je diner krijgen. Hoe romantisch is dat! Ik moet wel zeggen dat mijn partner heeft gewoond en gewerkt in Japan en de Japanse taal beheerst. Dus voor mij was dat heel fijn om deze gids bij me te hebben. Maar de Japanners zijn zo servicegericht, ook al spreken ze nauwelijks Engels, ze zullen er alles aan doen om je te helpen en tevreden te stellen. Of het nu in een restaurant, hotel, museum, of op het station is. Heel prettig. Echt een aanrader dus.

Yoga is hot


Laatst stond ik in een populaire yogales in Amsterdam in een goed opgewarmde ruimte mijn oefeningen te doen. Een voordeel vond ik dat ik snel goed opgewarmd en ontspannen was (ook door de volgorde van de oefeningen). Een voordeel vond ik ook dat je al snel het gevoel kreeg dat je ‘hard aan het werk’ was. Hoewel sommige deelnemers zich onprettig voelden bij de temperatuur. Eerder had ik een gesprek met een docent voor een les.

lees meer  

Vriendschap


Voor mijn verjaardag heerlijk uit eten geweest met een paar meiden in Ouderkerk a/d Amstel, maar buiten het centrum. En ik dacht ik ga eens speechen. Meestal doe je dat niet. Alleen bijvoorbeeld bij een bruiloft of vrijgezellenfeestje.

lees meer  

Concert


Vorige week dinsdag naar een concert van Pharrell geweest. Daar word je nu ‘Happy’ van. Fijn op de scooter naar Ziggo Dome. We zijn er zo. Was het van een super hoog niveau? Nee, maar wel vermakelijk. Hij is meer een producer, dan een performer. Dat wist ik al.

lees meer  

Feel good


Wat is dat toch met feel-good movies? Het mierzoete komedie genre. In de lijn van roze, wedding, cup cakes, liefde, concurrentie in de liefde, hartjes in je handtekening, romantiek, kaarsen, candle light, muziek en die knappe prins op dat witte paard. Waarom vinden wij (de meeste) vrouwen dat toch zo leuk op zijn tijd?

lees meer  

Recente berichten


Japan 21 november 2014
Yoga is hot 27 oktober 2014
Vriendschap 14 oktober 2014
Concert 29 september 2014
Feel good 10 september 2014
Entertainment 29 augustus 2014
Muziek 2014 deel 2 14 augustus 2014
Bed & Breakfast 01 augustus 2014
Relatie 17 juli 2014
Doorzetten 04 juli 2014
Paarse regen… 16 juni 2014
(Be)Leef 30 mei 2014
Muziek 2014 deel 1 13 mei 2014
Eigenwijs 25 april 2014
Bijzonder 11 april 2014
Bloed, zweet en 26 maart 2014
Say yes... 06 maart 2014
Gezondheid 20 februari 2014
Door 22 januari 2014
2013 07 januari 2014