Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Voorstelling


Rond mijn verjaardag zijn we eindelijk weer eens naar ballet geweest. We konden net als iedereen heel lang niet. Dat vond ik wel een gemis. Want ik ga graag naar ballet. Ik heb er zelf jaren training in gehad (Het blijft toch de basis van dansen zegt men. De Dance Captain van Beyoncé heeft zelfs een balletachtergrond, om maar weer eens iemand te noemen.) Ik vind ballet de hoogst haalbare vorm van dans- en podiumkunst. En ik houd van sprookjes. Daarom maak ik ook graag de openingsdans voor een huwelijk, een sprookjeshuwelijk. Ik heb de handtekening van prima ballerina Alexandra Radius zelfs nog. Die ik rond mijn 8e of 9e levensjaar heb mogen ontmoeten. Een groot voorbeeld voor iedere ballerina. Dit keer gingen we naar de balletvoorstelling Mata Hari. Een productie van Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet. Gedanst door Anna Tsygankova. Het is een prachtige voorstelling. Met diepgang, dramatisch, soms zelfs ruw. Maar af en toe wordt het ook even licht en luchtig. In het begin gaat men wat sneller door de tijd heen. Dan komt de dansende Mata Hari, met rondom prachtige kostuums en veel kleur. Naast nog meer andere belangrijke figuren uit de dans. Ik vond de uitvoering hier en daar zelfs vernieuwend, naast het traditionele wat we gewend zijn bij de verhalende balletten. Maar we weten ook hoe het verhaal afloopt. Het is tragisch. Iemand die zoveel rollen heeft vervuld in het leven en al die rollen komen tot uiting in de dans. Het laat ook zien dat succes tijdelijk kan zijn en geen garanties geeft. Het verhaal is en blijft boeiend. Een sprookje voor volwassenen. Mata Hari is trouwens gestorven op mijn geboortedag en ik ken iemand die in haar woning in Amsterdam heeft gewoond. Maar dat even terzijde. Ik raad iedereen aan naar deze of een andere balletvoorstelling te gaan. Je waant je echt een paar uur lang in een andere wereld. De muziek (live), het verhaal en de dans nemen je even mee naar een andere tijd. Ballet raakt, ontroert en is romantisch. Bewegingen zijn teder, zacht, lyrisch, nederig en met veel liefde voor de dans(kunst) uitgevoerd. Ik kan mij geen voorstelling maken van een wereld zonder ballet. Misschien ook de reden dat deze vorm van dans nog steeds overleeft. Ik wens jullie veel dansplezier!

 

Recente berichten


Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
Vieren 27 december 2022
NRC 28 november 2022
Gouden portret 03 oktober 2022
Zuid-Frankrijk 06 september 2022
Een uitzonderlijk jaar 01 augustus 2022
Huwelijksaanzoek 24 juni 2022
Samenwerking 30 mei 2022
Adembenemend 30 april 2022
Nu 31 maart 2022
Parijs is een feest 26 februari 2022
Vooruit 30 januari 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.