Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Beweging op de BSO


Dansles geven aan kinderen blijft leuk. Ten eerste het houdt en dwingt me bij de tijd te blijven, zowel muzikaal als dansant. Zo heb ik sinds kort een TikTok kanaal om te posten, maar vooral ook te volgen; Dancer Anne TikTok Daarnaast, als je een compliment krijgt van de jeugd weet je dat je nog mee mag doen (:) De jongste die ik momenteel lesgeef is 4 jaar oud, de oudste trouwens 65. Verschillende leeftijdsgroepen gaven een compliment over mijn dansfilmpjes, hoewel ik natuurlijk aan volwassenen iets anders laat zien dan aan kinderen. Eindelijk mocht ik weer dansles geven op de BSO waar ik sinds september 2020 werk. In eerste instantie hadden we natuurlijk te maken met de Covid maatregelen, toen was de gymzaal niet beschikbaar, vervolgens kwamen we in een lockdown, daarna gingen we open maar mochten we onze 'klassen' niet mengen en nu was het eindelijk zover. In ieder geval voor 4 weken. Bij de kleuters gaan we tijdens de dansles elke week ‘op reis’. Iedere keer met een ander thema en andere oefenstof en op het laatst was ik een prinses uit Dansland die kan toveren (verkleed en al). Bij mijn vaste groep van 7+ doen we oefeningen mbt coördinatie, muzikaliteit, improvisatie, danspassen, diagonaal-> ‘dans modeshow’ , danscombinatie en stretch. We hebben vooral gewerkt aan (zelf)vertrouwen in beweging, want dat is wat ik eigenlijk doe. Ik geef mensen vertrouwen middels dans. Ik had 11 meiden en 1 jongen op les. Ze moedigden elkaar aan en iedereen verraste op zijn of haar manier. Er werd trouwens flink geoefend -ook thuis- en niet omdat ik het had opgedragen maar omdat de kinderen zelf zo gemotiveerd raakten. En zo hoort t ook (:) Aan het eind heb ik voor ieder een persoonlijk dansrapport geschreven. Veel ouders vroegen me daarna waar hun kind het beste op dansles kon. Want  'ze vinden mijn dansstijl zo leuk!' Nou kon ik ze daarin goed adviseren, mede door mijn eigen dansachtergrond en mijn netwerk. En nu vragen de kinderen nog vaak: ‘Hebben we vandaag dansles?’ Een groter compliment kan ik niet krijgen (:)

TikTok Dancer Anne (M2)
Dancer Anne op TikTok (:)

Recente berichten


Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
Vieren 27 december 2022
NRC 28 november 2022
Gouden portret 03 oktober 2022
Zuid-Frankrijk 06 september 2022
Een uitzonderlijk jaar 01 augustus 2022
Huwelijksaanzoek 24 juni 2022
Samenwerking 30 mei 2022
Adembenemend 30 april 2022
Nu 31 maart 2022
Parijs is een feest 26 februari 2022
Vooruit 30 januari 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat we de website goed kunnen weergeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.