Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Malediven


Alles wat ze zeggen over de Malediven (wat zeggen ze eigenlijk?) is waar. Het is prachtig, romantisch, een sprookje, paradise! Wauw, heb ik ooit in mijn leven zulk mooi mintgroen zeewater gezien, zo’n parelwit strand en zulke mooie gekleurde vissen? Alleen de Caraïben komt in de buurt, maar dit…is eigenlijk met niets te vergelijken (voor zover ik dat kan beoordelen). Ik heb nog nooit in mijn leven een turquoise vis gezien. Daar zag ik er 2, vanaf de waterkant. Snorkelen kun je daar natuurlijk ook en dat is fantastisch. Ik kan me zo voorstellen dat dit je huwelijksreis wordt. Wat een droomeilanden! Je vliegt op Malé. Wij vlogen vervolgens door naar Dharavandhoo. Let op, dit gaat in een klein vliegtuig! Je krijgt water, een snoepje en een doekje en daar moet je het mee doen. In het vliegtuigje is het ook een beetje benauwd maar…het duurt maar 30 minuten. Als je geluk hebt en het is mooi weer dan word je sowieso afgeleid door het prachtige uitzicht, want je vliegt boven al die eilanden met een mintgroene rand eromheen. Eenmaal aangekomen werden we opgehaald en gebracht naar Kiha Beach. We waren blij met die keuze, want het was een stuk goedkoper dan een 5 sterren resort. Het personeel is sympathiek en hulpvaardig en ondanks dat het strand was verplaatst door de harde wind die eerder had gewaaid hoefden we maar een klein stukje te lopen voor een prachtig strand (zie foto 1 en 2). De lunch was goed, het ontbijt ok (zie foto 3 voor het uitzicht in de ochtend!). Maar ik wil eerlijk zijn, het avondeten viel een beetje tegen. Verder is er niet zoveel op het eiland (behalve ‘s avonds de roggen bekijken, dichtbij de kust). En je moet er rekening mee houden, je mag niet drinken! Geen alcohol dus. Maar daar is een oplossing voor… Ga met de speedboot naar: https://kihaamaldives.com/. (Vergeet je paspoort niet en hou rekening met een uur tijdsverschil, maar je bent er zo!) Dit is pas echt high-end. (Zie de laatste 3 foto’s.) Ook konden we bij ons eigen eiland minder goed snorkelen en hier wel. Maar let wel, alles kost geld: je bootreis, je verblijf voor 1 dag, je drankjes, het huren van een duikbril en daarnaast zijn ze niet zo ‘stipt'. Maar het is wel een hele beleving. De roggen worden daar gevoerd aan het einde v/d dag en daar zie je prachtige, grote vissen op afkomen. Wij hebben de afweging gemaakt; de hele vakantie inclusief Sri Lanka (zie vorige blog: https://www.beautyenbeweging.nl/blog/284-sri-lanka ) zou evenveel kosten als ongeveer een week in zo’n 5 sterren resort. En omgerekend, het geld dat we bespaarden zou anders wel een ‘hele dure fles wijn’ zijn geworden. Hoe dan ook echt een aanrader! 

Voor de goede orde, wij zijn geen reisbureau. Reizen is en blijft op eigen risico. Ook ontvangen wij geen vergoeding van bovengenoemde locaties.

BeautyenBeweging-Malediven 1 BeautyenBeweging-Malediven 2 BeautyenBeweging-Malediven 3 BeautyenBeweging-Malediven 4 BeautyenBeweging-Malediven 5 BeautyenBeweging-Malediven 6

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.