By example


Ik gaf laatst een ‘yoga’ les aan kinderen. Ik ben gecertificeerd yoga docent (yin en yang) en gediplomeerd dansdocent (Hbo) en dus vond ik dit een mooie combinatie en reden genoeg om eea te combineren en over te brengen. Heel lief en spelenderwijs. Een moeder vertelde me een paar dagen later dat haar jonge dochter het fantastisch had gevonden. En daar gaat het toch om, dat je iemand kunt motiveren, inspireren en enthousiasmeren. We hebben allemaal voorbeelden nodig. Toen ik nog lessen in drama gaf op middelbare scholen als Zzp'er vond ik het ook altijd leuk als er 1 of 2 leerlingen na de les bleven om te praten over het vak, vragen te stellen en/of informatie op te halen over auditie doen en vakopleidingen (en een enkele keer zelfs over het wel-of niet meedoen aan een talentenjacht). Stel dat je net even dat zetje kan geven de goede richting op. Dat is toch mooi. Toen ik in het voorjaar tijdens de dansles op een BSO verkleed als prinses binnenkwam, gingen de ogen open en sprankelen. De kinderen van groep 3 waren helemaal teleurgesteld dat ik dat ‘alleen maar deed’ bij de kleuters. Ze hebben het er nog over. Iedereen heeft een sprankelend voorbeeld nodig. Mijn voorbeelden waren (o.a.) Alexandra Radius, Liza Minnelli, Madonna, Paula Abdul en nu Queen B.., waarvan ik er 3 live heb zien optreden en 1 heb mogen ontmoeten. Nu mag ik zelf de nieuwe generatie motiveren. In de magische wereld van dans, schoonheid en beweging. Is dat geen cadeautje?

Recente berichten


Once a dancer 23 juni 2020
Liefde in tijden van... 07 juni 2020
Op Tv 21 mei 2020
Dansen is topsport 03 mei 2020
Duidelijk 18 april 2020
Toch trouwen 04 april 2020
Tijd 18 maart 2020
Malediven 02 maart 2020
Sri Lanka 16 februari 2020
A big thank you 12 januari 2020