Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Zuid-Afrika


Net terug van een fantastische 2 weken in/door Zuid-Afrika! Absoluut een aanrader. Vooral rond deze tijd. Het is daar winter. Overdag schijnt een zonnetje, ’s nachts is het koud. Maar vooral, er zijn niet zoveel toeristen waardoor wij veel privé tijd en individuele aandacht kregen. Denk aan een privé safari tour of een romantisch diner voor 2 bij n haardvuur. Of als enige in een landhuis logeren. Hier volgen de gouden tips: Huur een goede auto-> Suv, automaat (ivm links rijden). Ga heerlijk dineren (en logeren) bij de Manor Guest House in Lydenburg. Boek een paar dagen bij Rukya Safari Camp met game drives erbij. Het is een fantastische ervaring daar! Je slaapt in een (hoge en verwarmde) tent. Je kunt trouwens prima douchen in je tent. Je kunt heerlijk lunchen en dineren daar. Maar de unieke ervaring in de bush met ‘n gids op safari tour is met niets te vergelijken. Van Hyena met cub, giraffen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, stekelvarkens, pels fishing owl, de zebra tot het vogeltje uit de Lion King. We zagen ze allemaal! En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige zonsondergang en de sterrenhemel. De locatie en het programma is heel gedetailleerd uitgedacht. Je ontbijt zelfs in de bush. Klein minpuntje, voor de ochtendsafari moet je om 5 uur op…En het is dan koud! Neem je skipak maar mee, haha. Rijd hierna door naar de BushRiver Lodge. Olv de stoere eigenaar dineer je schitterend naast de rivier -op je eigen terras- naast het vuur. Een bad met uitzicht maakt het helemaal af. Ga ook een dag (of 2) zelf Kruger park in. We zagen leeuwinnen, olifanten (ook kleintjes), buffels, giraffen, zebra’s, een hyena, vogels en bavianen. Je hoeft niet helemaal zuidelijk te starten. Verplaats daarna naar Dawson’s Game and Trout Lodge in Badplaas, als je bereid bent door te reizen. Een prachtige trouwlocatie waar ze weten hoe de gasten het naar de zin te maken. Heerlijk dineren, maar sla de high tea ook niet over. En een open haard op je luxe kamer, wat wil je nog meer? We zijn doorgereden naar St Lucia, met enige twijfel. Als eerste, de weg ernaartoe is helemaal niet fijn. Was het maar zo dat tegenliggers de enige uitdaging zijn. Je komt van alles tegen en de reis duurt lang. Eenmaal aangekomen merkten we dat dit deel behoorlijk 'toeristisch' is en de service meer gericht op massa ipv de individuele aandacht die wij tot dan toe gewend waren. Ook teleurstellend dat het walvis spotten niet doorging (vanwege slecht weer) ook al zijn ze daar wel transparant over op de website. Daarentegen hebben we een heerlijke stranddag gehad bij de Indische Oceaan en wat een cadeau, op de terugweg zagen we opeens 5 tot 6 neushoorns met een baby neushoorn erbij! Dus tja, misschien toch de moeite waard? Als laatste vergeet Drakensbergen niet. Hiken èn zingen in de mountains. Overigens, bijkomend voordeel: geen tijdsverschil met Nederland. Dus je kunt al je mooie foto’s meteen doorsturen (appen). Hieronder wat mooie beelden. 

Voor de goede orde, wij zijn geen reisbureau. Reizen is en blijft op eigen risico. Ook ontvangen wij geen vergoeding van bovengenoemde locaties.

BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 1 BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 2 BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 3 BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 4 BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 5 BeautyenBeweging-Zuid-Afrika 6
 Klik op de foto's voor de uitvergroting.

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.