Muziek en Dans


Er wordt gezegd dat muziek een positief effect heeft op je (sport)prestaties. Muziek moedigt aan, brengt herinneringen naar boven, leidt af (dus ook bij ‘pijn’ tijdens het sporten) beïnvloed gevoel/stemming, is ritmisch. Vaak ga je meebewegen, van nature. Je ziet het veel bij kinderen. Later word je je meer bewust van het feit dat anderen je kunnen zien en dan vooral ook iets van jouw ‘moves’ kunnen vinden. Het is jammer dat wij geen cultuur hebben waar dans vanzelfsprekend is, ondanks dat dansprogramma’s meer dan ooit populair zijn. Of misschien juist wel daarom? De bewondering blijft groot, de afstand ook. Maar dans zit in ons allemaal, is mijn overtuiging. Niet het technische, maar wel het expressieve. Dans is ook uiting, taal, vertaling, gevoel, emotie, verbinding (met jezelf en kan ook met anderen) en voor mij een ‘moeten’ zonder dat het als ‘moeten’ voelt. Als ik niet dans, ben ik niet connected. Yoga maakt een hoop goed, maar dansen zal ik! Als ik een muzieknummer hoor dat me raakt, dan zie ik, voel ik, beweeg ik, ga ik. Ik kan niet anders. Als ik in alleen ‘t buitenland ben, in een grote stad, ga ik ‘t liefst naar een dansstudio. Het is m’n thuis en m’n houvast. De vloer, de sound, de dance teacher, de spiegel. Ik voel me sterker als ik dans (of net gedanst heb) zekerder en vrouwelijker. Daarna kan ik de wereld aan. Ik ben dan absoluut meer geaard, sta steviger. Daarom is het ook goed om sowieso (privé) danslessen te boeken, voor iedereen! Kijk ook eens op mijn pagina Personal Training. Maar muziek is ook liefde. Niet voor niets zijn er ontelbare liedjes over dit onderwerp. Muziek verbindt en ontroert. Juist daarom is het belangrijk muziek te vinden die bij jou EN jullie past op de grote dag. Kijk ook eens op mijn Inspiration pagina en Muziek blogs voor suggesties voor de openingsdans. Luister naar: je hart, je gevoel, je aanstaande, de teksten, de melodie. Neem de tijd en sla dit onderdeel vooral niet te snel over in de voorbereidingen. Waar zouden we zijn zonder muziek? Ik kan mij er echt niets bij voorstellen.

Recente berichten


Dansfilm 11 juli 2019
Liefdessprookje 25 juni 2019
Muziek 2019 07 juni 2019
Song 23 mei 2019
Secret 05 mei 2019
Energie 22 april 2019
Zing en Dans 06 april 2019
Tempo 24 maart 2019
Recensies 09 maart 2019
Danslessen voor kids 24 februari 2019
Klantrelatie 03 februari 2019
Publiek 20 januari 2019
Krakau 05 januari 2019