Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Prive dansles


Ik vind het altijd heel moedig als mensen mij opbellen/aanschrijven met de vraag of ze een aantal prive danslessen mogen boeken. Vaak lopen ze al een tijdje rond met het idee om te leren dansen, maar om de eerste stap te zetten.. daarvoor is moed nodig. Misschien willen ze het al heel lang. Om allerlei verschillende redenen. Oriënterend, bevorderen van kracht en lenigheid, overwinnen van iets, meer zelfbewustzijn ontwikkelen, meer lichaamsbewustzijn trainen, (zelf)vertrouwen vergroten. Sommige mensen nemen stiekem prive dansles om hun partner te verrassen (al dan niet voor op een/hun bruiloft). Ik heb zojuist een traject afgesloten met een dame. Ze was verbaasd over hoe snel het leerproces eigenlijk ging, maar ook dat dansen een vorm van trainen is waar je zowat alle spiergroepen aanspreekt. Geen eenzijdige training dus. Haar bewustzijn, maar ook haar houding veranderde in no time. Waarbij ik wel in alle eerlijkheid moet aantekenen dat ze veel oefende- ook thuis- en in die zin de extra opdrachten serieus nam. En met resultaat. Ik was heel blij met deze ontwikkeling, want ik help mensen graag. Iemand die dan nog onwennig in de eerste dansles staat en dan vervolgens na een x aantal danslessen zelfverzekerd de deur uitloopt, dat vind ik super. Ik weet zelf dat ik anderhalf jaar geleden mijn eerste skiles boekte en daarvoor was ik best zenuwachtig. Vroeger mochten wij niet skiën ivm een te risicovolle bezigheid als danseres, dus vandaar dat ik zo laat begonnen ben. Je voelt je de eerste les altijd nog wat onhandig, althans ik. En ik vond alles hoog, ver en spannend. Toch doorzetten en gaan. Als je eenmaal een geduldige docent vindt en steeds oefent en hij/zij geeft je een beetje vertrouwen dan overwin je heel wat.

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.