Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Krakau


We zijn net terug van 5 dagen Krakau. Wat fijn dat we daar Oud en Nieuw konden vieren. Het is een mooie oude stad met natuurlijk heel veel geschiedenis. Je kunt bijna alles lopen. Begin op de Grote Markt bij de 16e eeuwse Lakenhal. En wat fijn voor ons dat juist daar de kerstmarkt vanzelf de 'Nieuwsjaarsmarkt' werd met kraampjes vol lekkernij zoals glühwein en wafels, maar ook omringd door kerstbomen en lichtjes. Bij het bioscoopje bij het plein Rynek Główny zit een leuke kelder/bar met dezelfde naam als de bioscoop. Wist je trouwens dat je op maandag vrijwel overal korting krijgt, bijvoorbeeld bij films, ontbijt, musea, etc? En het is al niet zo duur. Op het plein staat de Mariakerk gebouwd rond de 13e eeuw. Ook een hele mooie kerk om te bezoeken is de Franciscanenkerk, via een stadswandeling die je zelf kunt doen-> vooral ophalen bij Tourist Information! Via de Oude Stad kom je bij de stadspoort, sinds de 14e eeuw de toegang tot de stad. En dan de Wawelkathedraal, ook prachtig om te bezoeken. Een bezoekje waard is de oud(st)e universiteit, waar Copernicus studeerde. Boek een tour met een Engelse gids, het duurt ongeveer 40 minuten en je leert dan ook wie er nog meer studeerde. Uiteraard mag je Leonardo da Vinci’s ‘Dame met de Hermelijn’ niet missen. Bezoek de Oude Synagoge en ga daarna lunchen. Voor lekker eten raden wij de volgende restaurants aan: Dynia (goed eten), Veganic (voor de veganisten onder ons) en U Babci Maliny (in de kelder, Pools eten, betaalbaar. ) Wel even op Tripadvisor lezen hoe je daar precies moet komen… En loop eens een Pools lunchtentje binnen naast de Konditorei voor een soepje. Op de laatste avond genoten wij van Jazz in de kelder van Piec Art Acoustic Jazz Club, maar er zijn meerdere clubs! Op oudejaarsavond zijn we eerst naar de film gegaan (A star is born). Eerder zagen we Queen. Daarna hebben we (laat!) gegeten bij een Pools restaurant, toen drankjes gedronken in een gezellig café vlakbij de Grote Markt en daarna naar het Grote Plein. Let op, als je net zo klein bent als ik en je houdt niet van een menigte ga dan een beetje achteraan staan, want het is druk bij het aftellen en vooral direct daarna. Leuk dat er ook vuurwerk en een lichtshow was. Wij vinden Krakau echt een aanrader!

Wil je meer informatie:

https://www.bezoekkrakau.nl/over-krakow/

Bron (oa): ANWB EXTRA (gids) Krakau

 

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.