Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Vertrouwen


Soms is het zo dat mensen toch nog twijfelen om aan de openingsdans te beginnen. Dat begrijp ik volkomen. Je weet niet zo goed wat je kunt verwachten en je weet niet of je het gaat redden in 3, 4 of 5 privé danslessen. Je ziet het jezelf niet echt doen. En/of het is uit je comfortzone. Bovendien, het is toch zeker ook een investering. Toch weet je dat het erbij hoort, op de grote dag. De openingsdans is een belangrijk onderdeel van het huwelijksfeest. Bij mij mag je ook eerst een intake boeken (mits daar nog tijd voor is). Daar reken ik wel iets voor (het is ook een adviesgesprek) maar zeker niet de hoofdprijs. Ik kan jullie dan mijn werk laten zien, we kunnen brainstormen/ ideeën uitwisselen en ik vertel je over mijn dansachtergrond en mijn werkwijze. Mijn keurmerk zijn mijn diploma’s en de docentenpapieren die ik heb behaald aan de Dansacademie (Hbo). Referenties zijn zichtbaar op mijn website en social media kanalen. Als je tekent, teken je voor minimaal 3 privé danslessen. Anders is er geen resultaat. Daarnaast mag je een aantal uur vrijblijvend in optie zetten (voor het geval dat jullie toch meer lessen nodig hebben en anders mag je er kosteloos vanaf). De choreografie is niet helemaal vastgelegd voor de eerste dansles, omdat ik jullie nog niet heb zien bewegen. Soms wil men van tevoren alles vastleggen en vraagt men of ik voor wil doen of wil omschrijven wat we precies gaan doen. Voor wat betreft het laatste, daar heb ik dan een enkel voorbeeld van maar de rest gaat niet. Het een dans voor 2 personen daarom kan ik ‘t niet alleen uitvoeren. Daarnaast wil ik mijn gedachten over de choreografie laten gaan. Je mag zeker ook vertrouwen op mijn expertise en ervaring. Op een gegeven moment neem je dan een beslissing. Overigens komen er tijdens het repetitieproces nog genoeg evaluatiemomenten. Mocht er toch iets niet naar wens zijn of gaan tijdens het leerproces, dan hoor ik dat uiteraard graag! Het is een wederzijdse inspanning, maar de beslissing, uitvoering en de commitment ligt bij jullie. Heel soms verbindt men zich niet aan de beslissing die is genomen om te gaan dansen. Dat werkt over het algemeen niet zo goed. Het is een beetje als autorijden met de handrem erop. Ik vergelijk het altijd maar met andere beroepen. Alsof je tegen de kapper zou zeggen ‘knip eerst maar een stukje’ (om te kijken of het leuk wordt) of tegen de schoonheidsspecialiste ‘doe eerst maar 1 kant van het gezicht’ (om te kijken of ze het kan). Of je vraagt de loodgieter eerst ‘e.e.a. te ontkoppelen’ (voordat hij de opdracht krijgt). Dat zou toch een beetje vreemd zijn? De professional kan dan niet echt zijn werk uitvoeren, laat staan afmaken en dat geldt dus ook voor mij. Zoals altijd bij een dienstverlening draait het uiteindelijk toch om wederzijds vertrouwen.


Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.