Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Dancer


Een tijdje terug zag ik de prachtige documentaire Dancer op Tv geregisseerd door Steven Cantor (2Doc, Het uur van de Wolf.) Sergei Polunin uit Oekraïne werd de jongste solist van The Royal Ballet in Londen ooit. Maar hij begon klein. Zijn moeder zag zijn talent en bracht hem overal naar toe. Zijn familie moest in het buitenland werken om van alles te bekostigen. Dat viel zwaar.
Al vanaf jongs af aan voelt deze danser de druk om het waar te maken. Maar er zit ook een tegenstelling in, want hij is een danser. Hij kan niet anders. Het begint met heel veel talent. Maar dansers hebben daarnaast het gevoel dat ze moeten dansen. Ondanks alle pijn.
Ook al had hij veel talent en werd hij aangenomen in Londen- waar zijn moeder hem op jonge leeftijd moest achterlaten- hij trainde nog altijd meer dan anderen en nog vaker. Dus talent alleen is niet genoeg. Ook discipline is vereist. En wilskracht. Het gevecht met jezelf (lichamelijk en mentaal) is misschien nog wel het moeilijkste gevecht. Mooi om ook de beelden van vroeger te zien. Maar ook triest om te zien dat het plezier langzamerhand afneemt. De zorg en de druk nemen toe. Zo erg dat hij voorgoed afscheid wilt nemen van de danswereld. Ondanks alle succes en erkenning en aanzien. Dat is pijnlijk, vooral voor zijn moeder. De opoffering was immers groot. Echter, je begrijpt beiden; Zijn moeder en familie (omdat ze het talent zagen en/of daarin gestuurd werden, omdat ze betere kansen voor hem wilden dan voor zichzelf). Maar je begrijpt de solist ook. De training, de prestatiedruk, de inzet, dag in dag uit. Het feit dat je het talent hebt betekent bijna altijd dat je het dan ook maar moet willen. Hij wordt uiteindelijk niet gelukkig op het podium. Sergei Polunin danst om afscheid te nemen op het nummer 'Take me to church' van Hozier. Choreografie Jade Hale-Christofi, regie David LaChapelle. Het wordt een enorme hit op Youtube.  De vraag is of hij weg kan blijven van de dans en het podium...

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.