Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Vrij


Afgelopen vrijdag was ik bij mijn nichtjes. Ze zijn 2 jaar en 7 jaar. Het is voor deze 2 natuurlijk een spannende tijd want Sinterklaas is in het land! Mijn nichtje van 2 zoekt Sinterklaasliedjes op -op de tablet- alsof ze daar zelf al jaren op zit te werken. Maar nog leuker om te zien is hoe ze vol overgave zingt en danst als ze deze liedjes hoort. Sommige ‘dansjes’ kent ze al redelijk, zonder daarbij naar de beelden te hoeven kijken. Mijn nichtje van 7 is inmiddels al bezig met ‘choreografie’. Het zit in de familie (:). Het is opvallend hoe vrij kinderen zingen en dansen van nature. Zonder gène. Totaal vrij. Nu doe ik dat ook, maar er zijn heel veel mensen die die vrijheid zijn kwijtgeraakt op weg naar volwassenheid of misschien wel nooit hebben gevonden? Afgelopen jaar heb ik weer een aantal mensen mogen helpen met personal dance training. Gewoon omdat ze nu eens willen dansen op een feestje of zich aan willen melden bij een groepsles dans zonder het gevoel te hebben bekeken te worden. Gewoon omdat ze nu eens de vrijheid willen vinden om te bewegen, zonder daar al teveel bij na te denken. Dat is natuurlijk een uitdaging- ook in de privé danslessen- maar met huiswerkopdrachten gebeurt er rond les 3 iets, wat ze niet van tevoren hadden kunnen bedenken. De een heeft zich inmiddels aangemeld bij groepslessen dans in haar omgeving, de ander heeft ondertussen zijn vriendin ten huwelijk gevraagd en overweegt een openingsdans bij BeautyenBeweging te boeken en de volgende bereidt zich voor op een groot feest. Zo zie je maar, als je het een kans geeft gebeurt er tenminste ook iets. Kom van de bank af! De enige manier/een kans voor verbetering is ermee bezig gaan. Niet denken, maar doen! Kom uit je comfort zone. Dat deed ik ook toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in mijn leven skiles nam en afgelopen jaar me opgaf voor een schildercursus, terwijl ik niet eens kan tekenen. Of zoals nu een Yoga-Opleiding volg met meer verschillen dan overeenkomsten met dans. Nee, dat is niet altijd makkelijk maar ik leer echt heel veel. Wat ik leuk vind, wat ik minder leuk vind, maar vooral dat je soms enorm tegen iets opziet en dan ga je ermee aan de slag en valt het reuze mee. Geef het een kans en boek eerst een privé dansles om te proberen! http://beautyenbeweging.nl/personal-dance-training

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.