Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Tokyo


Net terug uit Japan. Het is geen 3 maanden, maar 4 maanden geworden. En wat hebben we het fijn gehad zeg. Ten eerste zat het weer heel erg mee. Geen sneeuw(storm) in Tokyo. Elke dag zon en op Valentijnsdag was het zelfs zo warm dat de bloesem al bijna uitkwam. Ten tweede zaten we in een hele prettige buurt, namelijk Aoyama. Vlakbij Omotesando, Harajuku en Yoyogi park (waar we elke zondag konden joggen). Voor mijn danslessen bij Broadway Dance Center moest ik naar Okubo ( 3 stops met de trein). Geen probleem. De lessen (klassiek ballet, street en jazz) gingen heel goed. Altijd fijn wanneer je in de groep individuele aandacht krijgt van de docent (gezien wordt). Wil je dat je zang beter wordt, dan huur je gewoon een karaoke box af voor jezelf. Het eten is een hele ervaring. We zaten zelfs een keer in een Japans guest house en kregen daar aparte en authentieke Japanse gerechten voorgeschoteld, op verschillende manieren klaargemaakt. Of we gingen lunchen met uitkijk over de hele stad. Niet slecht toch? We zijn ook nog een weekend naar Hong Kong geweest, op de 2 eilanden (o.a. Victoria Peak bezocht, met…mist!). Dat was wel even anders. Ruwer. Deed me meer denken aan New York. In Tokyo is het schoon, de mensen zijn (klant)vriendelijk en overal krijg je een uitstekende service. Niemand dringt voor, want alles is georganiseerd. Netjes in de rij bij de metro en de deurtjes gaan precies open voor de eerste persoon. Mensen zijn dankbaar. Het is er gemoedelijk. Ik vind eerlijk gezegd dat we er hier in Nederland nog wel kunnen leren van de Japanse klantgerichtheid. Zo moesten wij eerder voor ons afscheidsfeestje in het bos op een terras zelf de tafeltjes neerzetten -ondanks de reservering- en valt het me ook op dat je als klant wel vaak reminders moet sturen en dat (prijs)afspraken niet altijd nagekomen worden. Maar buiten dat zijn we ook weer heel blij om thuis te zijn hoor. Niet alleen omdat we prachtig wonen en dichtbij de hoofdstad, maar ook omdat we onze vrienden en familie weer te zien. En ik heb natuurlijk heel veel inspiratie opgedaan, dus ik heb super veel zin om weer te beginnen met de danslessen!

 BeautyenBeweging-Bijscholing Dans   BeautyenBeweging-Tokyo

Voor de goede orde, wij zijn geen reisbureau. Reizen is en blijft op eigen risico. Ook ontvangen wij geen vergoeding van bovengenoemde locaties.

 

 

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.