Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Thinking


Het nummer van 2015 is duidelijk ‘Thinking out loud’ (eerder uitgebracht). Niet alleen omdat het een prachtig nummer is, maar ook omdat de choreografie zo indrukwekkend is. De opnames en uitvoering zijn werkelijk schitterend. Een voorbeeld, een droom en een inspiratiebron voor velen die gaan trouwen. Nu ben ik een dansdocent die heel graag in mogelijkheden denkt en ik laat mij graag inspireren, maar het is me de laatste tijd opgevallen dat de lat steeds hoger wordt gelegd (gelukkig door maar een paar). Aan de verwachtingen is dan bijna niet te voldoen. Men komt dan (laat) binnen met weinig danservaring en wil vervolgens in een (klein) aantal uren minimaal op het niveau zitten van de danseres uit de videoclip van bovenstaand nummer. Dat is lastig, want e.e.a. heeft met dansachtergrond, danservaring, scholing, talent, discipline, lenigheid en meer te maken. Ter vergelijking, het zou hetzelfde zijn als iemand een paar keer met een voetbaltraining meedoet en dan tegen de trainer zegt dat hij minimaal op het niveau van AZ wilt zitten. Zodoende kan iets wat leuk hoort te zijn, namelijk danslessen voor je huwelijksfeest, nogal stressvol worden. En niet in de laatste plaats door de druk die zelf wordt opgelegd. Ik ben eerlijk, ook vooraf. Ik kan mij natuurlijk heel goed voorstellen dat een paar mooie bewegingen of een romantische uitstraling haalbaar zijn. En wie ben ik om iets tegen te houden. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare niveau, zowel individueel als samen. Maar ik moet ook blijven kijken naar het fysieke aspect (je wilt geen blessures vlak voor je huwelijk), de haalbaarheid v/d choreografie en de kwaliteit v/d uitvoering. En dan heb ik het nog niets eens over de jurk waar ik rekening mee moet houden… Daarom zeg ik altijd: “Je kunt de choreografie en het aanleren daarvan beter aan mij overlaten”. Natuurlijk mag je aangeven wat je mooi vindt! Graag zelfs (:). Maar laat het vervolgens voor wat het is geef je over aan/in de les en dan komen we vast tot een mooie dans, waarbij het verbindende element belangrijk is. En vooral ook: het vertrouwen!

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.