Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Vrij gezellig


Mijn lieve jeugdvriendinnetje gaat trouwen. In het buitenland. Alleen haar gezin is mee. Man & 2 dochtertjes. Op een romantisch eiland, in de zon. Dat is prima, iedereen moet het doen zoals hij/zij wenst. Gelukkig voor ons geven ze nog wel een groot feest binnenkort. Als eerste wees ik haar-na mijn felicitatie uiteraard-op de jurk. Ok, op het strand is het wellicht anders, maar het mag toch wel meer zijn dan een wit zomerjurkje…“Waarom geen jurk-op-maat?” vroeg ik haar. Ik ben sowieso van ‘op-maat’. Dat idee creëerde ik jaren geleden al voor de openingsdans. Uiteindelijk is het ook zo’n speciale jurk geworden. Net als voor de bruidsmeisjes. Vervolgens kreeg ik een uitnodiging voor het vrijgezellenfeest. We waren denk ik met 18 vrouwen in totaal. Sommige dames kende ik al (familie of ontmoet tijdens de eerste passessie). We begonnen met een kop thee en taart. Daarna een rondleiding door een museum. Deels in het donker. Vervolgens een stadswandeling o.l.v. een oud-docent. Eindigend bij een restaurant voor ‘t diner. En heel leuk, iedereen mocht iets persoonlijks meenemen mbt de vriendschap, met een persoonlijk verhaaltje erbij. Maar wat goed was bedacht, dat niet iedereen ging speechen. Je deed het verhaaltje naast de hoofdpersoon in het klein. Anders zouden we bijna ieder gesprek moeten onderbreken, voor een toespraak (17 keer). Bovendien is niet iedereen goed in spreken voor publiek, of kunnen er grapjes in verwerkt zijn die niet iedereen snapt. Ik had iets bij me, dat ik ooit van haar had gekregen voor een auditie. Ik denk wel 22 jaar oud. Het overhandigen was een mooi & ontroerend moment. Na het eten zijn we allen naar de kroeg gegaan, naar de mannen, waar nog een grap met ze werd uitgehaald. Ze waren heel erg onder de indruk, het ‘bruidspaar’. Stralend, & gelukkig. Een beetje verlegen misschien, dat wel. Niet iedereen is het gewend een hele dag in de belangstelling staan. Maar het belangrijkste is dat ze het leuk hebben (gehad). Zij sprak er nog dagen daarna over, onder de noemer ‘vrij gezellig’. En dat was het ook!

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.