Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Moderne dans


Met een groep vrienden afgelopen zondag naar ‘t Nederlands Dans Theater geweest, in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Dat is nog eens een leuke manier van een zondagmiddag besteden. De choreografen: Sol León & Paul Lightfoot. Voor de pauze (“Sehnsucht”) was prachtig, met een decor, zeer verrassend. Een kamer die alle kanten op draait. En daarin wordt gedanst, wat verrassende bewegingen en moves oplevert. Na de pauze (“Schmetterling”) zagen we vele emoties, veel zwart en…vergankelijkheid... Het laatste stuk raakte mij het meest. De afronding, het decor, het doek dat dicht gaat en de muziek daarbij, ontroeren. Maar NDT heeft vele voorstellingen, dus check de website: https://www.ndt.nl/ontdek/  Voor sommigen van de groep was het overigens een kennismaking met dans. Wat een aangename manier. Niet te zwaar, niet te lang, soms zelfs lichtvoetig, maar toch met diepgang en technisch natuurlijk goed uitgevoerd. Dansen gaat ook over smaak, maar wanneer iets technisch goed wordt uitgevoerd en de vormen mooi zijn, dan is het al gauw indrukwekkend. In het algemeen; natuurlijk houdt niet iedereen van moderne dans. En aan de vrije expressie moet gewend worden. Anderen missen soms een verhaal. Dat is dan heel letterlijk. Maar in dat geval kun je beter naar een verhalend ballet gaan. Zoals de romantische balletten. Een sprookje… Als je van ballet houdt tenminste. Wij gaan zeer binnenkort naar Cinderella in het Muziektheater. Ballet in de Kerstvakantie, ik kijk er alweer naar uit. Ik wens iedereen langs deze weg alvast feestelijke dagen en heel veel dansplezier in 2015!

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.