Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Japan


Net terug van een indrukwekkende reis in Japan. Ongeveer 3 weken zijn we daar geweest. Eerst mijn danslessen gedaan bij Broadway Dance Center in Tokyo. De studio zit op 2 locaties. De taal van dans spreek ik als geen ander. Dus of er nu in het Japans of in gebrekkig Engels wordt uitgelegd, dat maakt mij niet uit. Dans is observeren en snel vertalen in beweging, dit keer in hoog tempo aangeleerd. Daar stond ik weer in alle uitgedraaide voetposities mijn grand plié’s en flatbacks te doen. Helaas is het niet te doen als je geen gevorderde danser bent (sorry). Daarna zijn we naar het prachtige natuurgebied in Nikko gegaan. Wat hadden we geluk met het weer zeg! Bijna alleen maar zon (wel koud in de bergen ’s avonds, dat wel). Het najaar is echt een perfecte tijd om Japan te bezoeken (leuk als huwelijksreis, het is nu best betaalbaar in vergelijking met vroeger). Maar het voorjaar schijnt ook heel mooi te zijn, als de bomen in bloei staan. Nu bevonden we ons tussen de gekleurde blaadjes. Toen naar Kamakura, fietsjes gehuurd, tempels gezien (voor de 3e keer) en natuurlijk de grote Buddha. In Kanazawa een theetuin bezocht. Verder zijn we naar Takayama gegaan waar er nog oude Japanse huisjes staan. Kyoto is echt een aanrader, gouden tempel, zilveren tempel, grootste tempel op pilaren en het Filosofenpad. In Osaka kun je karaoke zingen, zoals in elke grote stad. Je huurt een privé box met z’n 2, bestelt een drankje en zingen maar door die microfoon (is echt leuk om te doen). Als je in Osaka bent bezoek ook eens Nara. Met loslopende herten overal en een tempel met een enorme Buddha. Af en toe is het beetje toeristisch in de bekende grotere steden, dat is jammer. Veel schoolreisjes. Maar de kinderen stellen je vragen omdat ze de Engels taal moeten oefenen, dat is dan wel weer schattig. En willen even met je op de foto natuurlijk. Als laatste, de uitsmijter, de natuurlijke warmtebronnen in met zijn 2. Niet te vergelijken met de sauna. En dan ook in een echte Japanse kamer (in kimono) je diner krijgen. Hoe romantisch is dat! Ik moet wel zeggen dat mijn partner heeft gewoond en gewerkt in Japan en de Japanse taal beheerst. Dus voor mij was dat heel fijn om deze gids bij me te hebben. Maar de Japanners zijn zo servicegericht, ook al spreken ze nauwelijks Engels, ze zullen er alles aan doen om je te helpen en tevreden te stellen. Of het nu in een restaurant, hotel, museum, of op het station is. Heel prettig. Echt een aanrader dus.

BeautyenBeweging-Trouw, dans, reis

Voor de goede orde, wij zijn geen reisbureau. Reizen is en blijft op eigen risico. Ook ontvangen wij geen vergoeding van bovengenoemde locaties.

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.