Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Tango


Een paar jaar geleden werd ik gevraagd als choreograaf voor een voorstelling van een studentenvereniging uit Delft. Je zou kunnen stellen dat deze opdracht heeft bijgedragen aan de eerste stapjes van BeautyenBeweging. Ik kwam ik aanraking met de 2 hoofdrolspelers, een meisje en een jongen en we hadden bedacht een soort (Show) Tango te maken op fantastische, instrumentale muziek. Zij had een beetje danstalent en hij danste al jaren. Met mijn Dansacademie-achtergrond met hoofdvak Showmusicaldans, werd het een spektakel. Ik choreografeerde van alles aan elkaar met showelementen en gaf hem per keer huiswerkopdrachten m.b.t. de Tango steps en m.b.t. de samenwerking tussen hem en haar. Ik merkte hoe leuk ik het vond en hoe makkelijk het me afging een mooie gepassioneerde dans voor 2 personen neer te zetten. Het werd hèt stuk van de avond. Natuurlijk hielp het dat hij zo ervaren was, maar het gaf ook hoop en inzicht voor de toekomst. Alhoewel ik toen nog helemaal niet bezig was met BeautyenBeweging, bruiloften en de openingsdans op zich, denk ik wel dat je wordt gevormd door je ervaringen. Ik dus ook. M.b.t .het hele stuk hield ik audities, dacht mee met het toneel/beeld en zocht ook de muziek uit. Er waren groepsdansen en deze 'Tango' dus. Het was een leuke groep, hoewel het nog weleens ontbrak aan discipline... (Het waren toch studenten… een biertje was ook belangrijk.) Toch blij dat ik het gedaan heb, zo zie je maar waar zo’n opdracht uiteindelijk toe kan leiden!

Hieronder een repetitiefoto van toen:

 BeautyenBeweging-Tango 

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.