Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Inspiratie


De laatste tijd ben ik weer aan het choreograferen voor bruiloften, momenteel voor in voorjaar 2013. Een paar weken terug had ik een spoedklus. Twee dagen voor de bruiloft een dans instuderen, uiteindelijk 230 gasten en een opkomst in een auto. Doet u maar. Te gek dat het allemaal zo goed is gegaan (hoorde ik later van bruidspaar, terwijl ze al op huwelijksreis waren.) Momenteel heb ik bijna allemaal bruidsparen die originele nummers hebben gekozen. En hoe origineler de muziekkeuze, hoe origineler de dans. We raken steeds enthousiaster als we zien dat iets werkt. Sommige paren repeteren zelfs bijna dagelijks. Voor mij is het leuk, want het resultaat is sneller zichtbaar en ik zie dat wat ik heb bedacht ook daadwerkelijk werkt. In die zin is enthousiasme aanstekelijk. Creatieve ideeën ontstaan spontaan. Ook voor de muziek. Echter, nummers die 2 jaar geleden een hit waren, werken meestal niet zo meer. Behalve als het een specifieke betekenis heeft. Dus gaan we op zoek naar nummers van nu of een nummer passend bij het bruidspaar. En zodoende dat het allemaal veel specifieker wordt. Ik ben trots op mijn choreografieën, omdat ze zo anders zijn. Maar ook ik heb weleens inspiratie nodig. Laatst kreeg ik van een bruidspaar een tip over Dancing with the stars U.S. (Sorry Nederland, daar zijn we nog niet). Met name de filmpjes van Nicole van de meidengroep zijn geweldig, ze danst waanzinnig. (Ze heeft daar natuurlijk ook een geweldige danspartner.) En dan nog- na alles wat ze laat zien- krijgt ze weleens kritiek op haar techniek. No worries de meeste ‘dansers’ kunnen daartegen. Zo’n performance is natuurlijk niet te vergelijken. Maar het is wel fijn om naar te kijken en leuk voor mij om ideeën op te doen.

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.